Chun!

26 September 2014

Salah faham

Pagi-pagi tiba-tiba rasa dah nak marah. Tapi belum marah. Wat lek lek. Hakikatnya aku takkan marah orang. Aku simpan je. Paling-paling aku tuit je. 

Beberapa ketika, tengah nak tenangkan diri konon-konon, tiba-tiba apa yang aku nak marah tu rupa-rupanya salah faham je. Nasib baik tak marah.


Ok. Nampak sangat malas nak cerita.

Hint : Opis

25 September 2014

Perbincangan serious

Aku tak tahu lah kenapa dengan aku. Bila aku serious aku ok je. tapi bila oarng nak mulakan perbincangan serious dengan aku nanti rasa nak muntah, malas nak fikir dan macam nak cakap. okay jer! Setuju semua. ok. boleh boleh. hahaha.


Contoh lah kan kan kan. Bila kat opis. Aku tengah kat bawah. tiba-tiba bos kol dengan suara serious. Farhana, naik atas jap. Pergh. Memang nebes. 


Kadang-kadang rupa-rupanya, nak tanya benda simple je. Adoi!

24 September 2014

Blog! Blog! Blog!

Soalan saya.

Sekarang masih ramai ke nak baca blog?

*takyah nak kata blog saya memang tak ada orang baca. Obviously!*

Cuma nak tahu je lah. Sebab kadang-kadang bosan kat opis ni ha. Faham tak? Kerja banyak bertimbun tapi berperasaan bosan. Faham tak? Macam tu lah. Lepas tu konon-konon nak baca blog. Lepas tu. klik klik klik yang berkait-kait tu. Semua tak update. 

Lastnya macam biasa.





18 September 2014

baca blog sendiri

Aktiviti saya hari ini. baca blog sendiri yang lama-lama.

lepas tu,

gelak sorang-sorang.

sebab penulisan buruk.

dan dah tak ingat aku kutuk siapa.

best rupanya baca blog sendiri.

hari ini pun kena tulis blog.

nanti boleh ingat lagi.

yay!


lepas tu gelak sendiri.

Kawan

Masalah ar kau. Tak pandai fikir ke apa. Sedar tak? Cerita kau memenyampahkan. Benda simple. Kau je fikir lebih, cakap lebih.

aku?

bosan.

bosan dengan kau!

12 September 2014

Serba tak kena. Serabut.

Rasa macam serabut. Serba tak kena.

Sebab.

tak tahu.

Adakah sebab aku makin jauh dari Allah?

Mungkin.

Aku lupa nak bersyukur.

Asyik mengeluh.