Chun!

28 April 2010

Kelas Bahasa Melayu...

Baca je tajuk da boleh da st dalam otakkan.Bosan!mengantuk!lapar!hahaha.Belum lagi campur yang cakap.
"tak ambik BM lagi"
aduuhh..apakah salahku? apakah dosaku?hahaha..
Aku bukan taknak ambik suatu ketika dahulu.Tapi kerana otak cakap jangan ambik!jangan ambik! tunggulah3rd year nnt.hehehe.so sekarang sudah boleh ambik! Berusahalah untuk belajar!

baiklah.Kelas BM aku bermula seawal 8pagi.. bolehkah aku pergi! hahaha. semlam first day kelas.okay je aku bangun n pergi kelas. tader masalah.

Hari ni second day kelas...aku..aku..aku...dah malas nk bangun.agagaga..Selepas tak berfikir aku meneruskan tidur selepas menstopkan bunyi alarm handphone.
"Ahh..sambung tidur lah..pergi kls BM yang pukul 2 lah..."
Pukul 9 aku bangun..buka facebook  then terbaca satu status friend ckp kls komunikasi perniagaan tak da.
terus lah bertanya adakah aku sangat lucky??hahaha...
Then nk menguatkan lagi chat pulak dan sms..yeah! aku sangat lucky..kelas tader.


Usaha aku untuk ponteng kelas kedua dlm sem ni berakhir dengan kelas cancel! i like...i like~~


Dan sekarang..marilah bersama2 kita tidur untuk bangun awal.Aku tidak mahu ponteng kelas ag! ahaha~~

26 April 2010

International Islamic University Malaysia...

Apakah?
giler berbangga uia lau tau ade student cam aku kan..hak hak...

hakdoii..
yang hakikat yang perlu tahu adalah...

AKU SUDAH DI UIA!!

atas sebab2 yang aku cipta..
aku sekarang berada di uia..
1)aku nk belajar  * apekah?*
2)aku suka sot sem  *penipu*
3)keranamu BM ! ... *bahasa jiwa bangsa*
4)corporate finance *gelak.gelak*
5)ngisi masa *lalala*
atas sebab2 yang telah dinyatakan.

disini ingin saya ulangi...

AKU DI UIA!!

sekian terima kasih !

25 April 2010

Aku Tak Percaya!

Ape yang aku tak percaya!
owh! tidak!
cuti 3 mingguku telah berakhir...
Sedih! nk dok umah lama2...huhuhu...

Title aku takpercaya...
but yg aku nga wat skrg..
kemas barang!
aduhh...
Aku menipu diri sendiri!
aku tekanan!!

aku nk dok uma lame ag..
nape arr cuti jup sangat!
huk huk..

sok pagi2 dah nk bertolak..
but aku tak tidur ag..huhuhuh...

18 April 2010

Suka ke hati?

Aku tak paham dengan manusia yang ingat dia sorang je ade hati..tak belajar sains ke.semua manusia ade hatilah.!!
yang kau asek pikir hati kau jer apesal!
hish..tbe2 aku b engang...hahaha..sian emchek blog..
baik..FULLSTOP di situ!!hahaha..

sekarang dah malas nk story ape2 panjang2..hahaha..
da lame tak update pic lam ini blog..
huhuhuh..

sejak kebelakangan ini..si 'beruk'band slow..
hangin wooo...hangin..huhuhu...
so tuh arr nk men game fb mls..
update blog mls...
n macam2 lagi lah..huhuhuh....

*ampun*

15 April 2010

Aku update!

Sejak duduk rumah sebagai surirumah sepenuh masa ni.Aku dah tak tau nk update ape lagi kt blog neh.
idpop tade ape yg menarik.
same je.
tidur kul 4 pg.
bangun subuh ntidur semula smpai pukul10 kalau tak d ganggu mak ajak breakfast..
then tgh ari.
AKU MENJADI TUKANG MASAK.
ringankan beban mak..*anak baik*
hehehe..

then keje aku jd tukang buka pintu...
sejak aku cuti di umah
adik2 aku sumer tak nak bawak kunci umah...adoii...
12:30 mak pegi sekolah aku kunci pintu
1:30 mirul balik aku buka kunci...
2:30 mirul pegi fardu ain aku kunci pintu
2:50 amni balik aku buka kunci
3:30 ani balik keje aku buka kunci.
3:50 mirul balik fardu ain aku buka kunci
4:00 mirul pegi sekolah(latihan utkcamping) aku kunci pintu
4:30 ani pegi blaja kete aku kunci pintu
5:30 abah balil aku buka kunci
6:15 mak balik aku buka kunci...
Aku nk cipta remote utk pintu umah aku!
terseksa jiwa raga!!

13 April 2010

Masih....

masih...
banyak tul bende yang masih n tidak berubah...huh huk..

aku harap boleh belajar tidur awal..
tapi...
aku MASIH di sini...

aku harap boleh jadi rajin..
tapi..
asku MASIH malas..

aku harap boleh tulis blog dgn tulisan yang betul..
tapi..
aku MASIH mengarut..

so..nape word masih sentiasa ader lam idop aku..
orang kate people changed!
but nape aku tak berubah!
macam neh je lah dari dulu..
tak BOSAN kerrr???

11 April 2010

Terbaik Hidup ku...

Terbalik sudah..
Itulah...Dari kecik sampai da besar terlebih gemuk dah mak pesan
jangan tidur petang lame.
kau degil..

Ha! sekarang amek kau ana..
kau berjaga lah tak tidur2.
huk huk.
serunok adik2ku berdengkur.
Aku nak jadi seperti mereka~

nak hidup yang tak tunggang terbalik.
belajar untuk tidur awl.
Belajar untuk tidur siang yang sekejap.
haish.

macamana nk beruabah!
Ana..Belajar untuk berubah!
haha..
lupakan..
mmg ssh lah nk tgk aku berubah.

Taknak sudah
teruskan gn hidup terbalik neh.

::NOTA::NOTA::NOTA::
Aku Nak Tidur..

04 April 2010

Satu masa Dan ketika..

Satu masa..
Satu Ketika..
Saat itu..
pada minit pertama.
Di saat ke enam puluh...

AKU DI RUMAH!!


Inilah yang ingin aku sampaikan setelah sekian lama online.
Aku sangat gembira! yay!

Sem paling penat sekali..
Aku dah tak larat lagi dah.

Pulang ke rumah terapi paling baik bila tekanan.
Family besh!
Biar ape org kata.
janji haku bahagia.
n
Berdoa untuk bahagia selamanya..!!

02 April 2010

Peperiksaan Sudah Habis...

Akhirnya...Peperiksaanku sudah berakhir..
Sangat happy! Happy Sangat..
Tak kisah arr boleh buat ke tak..
Janji dah habis n dah Usaha..
So skrg tinggal nk Doa n tawakal..

YaALLAH..Kau Berikanlah kejayaan yang cemerlang untukku dan Kawan2ku...Amin~~