Chun!

28 June 2016

Taknak kalah

Pergi ke mana. Bila-bila masa ada je jumpa orang jenis perangai taknak kalah. Bila kita cerita hal kita. Dia mesti cerita dia lebih lagi. So, betabah je lah. 


kalau aku, layan je. biarkan dia menang.

27 June 2016

Jumpa

Weh. Merekalah kawan-kawan makan di dewan makan sama-sama. Keluar bandar kecik tu makan kfc sama-sama. Balik rumah sama-sama. Disko baldi sama-sama.


Dijah, dah ada budak Aisyah yang sangat aktif.

Hil, takpernah tak cantik.

Yan, sopan katanya.

Nad, sama je.


Oii. Takpernah tak rindu.

23 June 2016

Sejenis perangai


Penat tengok perangai orang-orang sekarang.

Ada kejadian, surprised sweet sweet katanya. 



Jenis A : Kaki update cepat-cepat. Surprised birthday paling sweet.
Jenis B : Kaki viralkan. Share sana sini. 
Jenis C : Kaki komen. Setiap article dia nak komen. Nak jugak. Bestnya. Sweetnya.
Jenis D : Kaki tagged. Setiap article tagged 10 orang kawan. tagged bf. tagged semua. 

Jenis E : Kaki statement. Dia buatlah esei dia pulak. Tajuk : Kawin dulu dik. Tajuk : dah kawin baru tahu.
Jenis F : Kaki penunggang agama. Terus keluar hukum. Tegur semua kaki-kaki di atas.



Itu baru satu kejadian, tiba-tiba keluar pulak kejadian lain. Ok. segala jenis di atas pun gigihlah. Buat kerja sendiri. 


Apa kebahagiaan korang?

20 June 2016

16 June 2016

15 June 2016

Tidak pernah salah

Aku tengok manusia ni memang jarang nak mengaku salah.


Asyik salahkan orang.


Ceh!

14 June 2016

Cuti Raya

Bila duduk jauh dari family dah mula berfikir bila nak cuti raya oi!

13 June 2016

10 June 2016

08 June 2016

Spek baru

Yay! Setelah lama bertahan dengan spek kehilangan skru, Letak subang sesat dalam lobang tu. Akhirnya, saya ada spek baru.

06 June 2016

Ramadhan

Alhamdulillah. Kau temukan aku lagi.


Selamat berpuasa.

03 June 2016

Kau sakit

Masyarakat semakin sakit.


Aku bayangkan masalah pedo ni pada orang psycho , hidup sorang-sorang segala.


Rupanya, korang siap ada group. Sakit mental sama-sama.


Ya Allah!


Jangan sesiapa nak bagi cadangan suruh anak pakai tudung, jangan kasi anak seksi. Cis. Budak lelaki juga mangsa pedo. Cis!

02 June 2016

Takut

Perkara senang jadi susah sebab kau takut.


Berani sikit.

01 June 2016

Allah ada.

Bukan bermakna kau tak berusaha.

Usaha kena ada.

Allah ada.