Chun!

28 December 2012

sikit je lagi

jangan siapa-siapa tanya aku,

apa azam aku 2013.

tengok keadaan aku.

sila faham sendiri.

ada tambahan sikit je dari tahun-tahun lepas.

14 December 2012

Ini sebabnya

Ini rupanya. Ini rupanya kerja mereka!


ye anak-anak. Tengok gambar betul-betul, awan tu cantik kan?! Sila cakap ye. Oke sekarang fokus  kepada 2 orang lelaki di dalam gambar, sebelah gulungan kabel besarrrrrr punyaaa. Sebab kerja-kerja yang mereka lakukanlah elektrik tak ada. Tapi satu je mereka bagus, cakap 3 hari takda elektrik tapi hanya 2 hari tak ada. Yeah!

Ye gambar tak cantik, ambik dari tingkap bilik guna camera semakfon aku!

12 December 2012

12 12 12

Duduk rumah

elektrik tiada

bateri laptop tiada

duit tiada

duduk diam-diam.

diam sangat-sangat

cuba untuk guling-guling

diam semula

cuba untuk bangun

melawat tandas

melawat dapur

kembali duduk diam-diam

sediam-diamnya


Kesimpulannya, ketiadaan elektrik boleh mengganggu kewarasan seseorang.

Siapa kata tarikh 12 12 12 ini istemewa aku ketuk kepala sorang-sorang. Serius kehidupan aku seperti di atas.

27 November 2012

Terima Kasih KOTEX!


Pernah tak terfikir, sekotak  besar KOTEX OVERNIGHT WING 28CM (16's X 24packs) dan Pantyliner Regular Unscented (20's X 24 Packs) akan dihantar secara percuma olen Mr Posmen? Saya tak pernah. Tak tipu.

Namun, setelah beberapa hari mendapat panggilan dari nombor yang tidak dikenali, kedua-dua perkara di atas muncul. Ia benar.

Tindakan saya yang sememangnya suka menjawab survey dengan sangat ikhlas telah menyebabkan saya terpilih sebagai penerima bekalan setahun KOTEX. Terima kasih KOTEX! Tak sia-sia guna selama ni.



Nampak segalanya benar. Tidak sia-sia menjadi peminat Kotex setelah lautan cetek saya tempuhi. eh! Hahaha. Cakap jelah dah macam-macam produk kau cuba!


Selapas ini, boleh menggunakan segala kelebihan yang di offer KOTEX berbanding jenama lain selama setahun. KOTEX terbaik ok!

01 November 2012

baru tersedar

eh dah November!

Kena buka mata. bangkit!

dah tak boleh tidur-tidur.


15 October 2012

8 Oktober 2012

Alhamdulillah.
Terima kasih Allah
Terima kasih abah dan mak
Terima kasih cikgu
Terima kasih pensyarah
Terima kasih pakcik dan makcik
Terima kasih kawan-kawan
Terima kasih kepada semua-semua!

14 October 2012

Kerja

Dulu selepas habis exam,
aku cakap nak duduk rumah jap.

Bila full transcript dah keluar,
aku cakap lepas raya jelah. (masa tu dah nak puasa)

Bila dah lepas raya,
aku cakap lepas konvo.

Sekarang dah lepas konvo,
Aku sedang aktif menghantar resume.

Oh ya!
Siapa perlukan pekerja yang sangat rajin dah hebat, sila ambil saya bekerja.
Saya jamin anda tidak akan menyesal.

Sekian , terima kasih.

13 October 2012

Janji

Janji. 

Tadi aku tengok tv, orang dalam tv tu cakap sesuatu yang sampai sekarang aku terasa. 

"Janji dengan manusia kita sangat takut kita mungkir tapi janji dengan ALLAH?"

"Dengan manusia kita takut kalau terlewat, kejar masa untuk tepati masa tapi kalau apa yang ALLAH suruh selalu kita tangguh-tangguh"

Dush! Dush!

Tepat kena dekat aku. Camnilah aku. Semangat kadang-kadang siap cepat-cepat, siap turun awal-awal lagi kalau nak keluar. Takut sangat terlewat, takut orang marah sebab aku lewat. tapi? Bila solat, "alah jap lagilah, 5 minit je lagi, awal lagi ni" , Bukan setakat dengan solat, belum campur bersedekah, macam-macam alasan muncul difikiran bagi membetulkan apa yang aku buat. Itu dua contoh yang terdekat, kalau dikirakan macam-macam lagi.

Manusia macam aku, sentiasa buat-buat lupa, buat-buat tak sedar. Allah itukan Maha Mengetahui. Jangan nak selindung.


**************

Peringatan untuk diri sendiri. Diri sendiri selalu lupa dan mengabaikan.


05 October 2012

LapanLapanLapanLapan

Seperti biasa pada hari ini saya membebel dan mentuit-tuit, tiba-tiba saya tersedar. Oh banyaknya nombor lapan!



Biarlah orang nak cakap saya kecoh ke apa. Fine! Aku tahu nombor lapan kau lagi banyak. Diam sekarang!

13 September 2012

Kematian

Insaf tak insaf. Dah berbulan tak update blog tiba-tiba update tentang kematian? Insaf. Tunduk kepala, silangkan tangan. 

Sepanjang bulan Syawal yang belum berakhir ni banyak pulak berita kematian yang aku terima. Dari sedara mara yang aku tak kenal tapi parents cakap sedara, dari kawan yang kehilangan ayahnya, seorang adik yang kehilangan kawan yang baik. Innalillah.

Setiap kali dengar tentang kematian boleh buat aku berdebar. Terkejut. Berfikir. Aku dah bersedia ke untuk mati? Kita tak tahu bila kita akan meninggalkan dunia ni.

Dah cukup ke amalan aku, persediaan aku untuk menghadapi kematian? Solat pun aku lewat-lewatkan, dahlah bila solat laju-laju pula tu.  Solat sunat tak pernah nak buat. Aurat pun aku tak jaga. Masa diisi dengan cerita Korea je. *aku tak bergangnam ye* Dosa dengan abah, mak , adik-adik, kawan-kawan, semua aku tak mintak ampun lagi. Kerja tak jumpa lagi. Hutang tak habis bayar lagi. *ptptn paling banyak*. 

Bila difikirkan, tak ada masa untuk aku cakap belum bersedia bagi semuanya, hakikat sepatutnya bermula sekarang tapi itulah manusia. Aku juga manusia. Insafnya hanya sementara. 

************

Duduk rumah sambil mencari pekerjaan kadang-kadang sangat membosankan. belajar menghargai masa bila memikirkan yang bila dah bekerja tak ada masa nak meniarap sambil tengok cerita korea 20 episod dalam masa satu hari. eh. Insaf wey!

09 August 2012

Tidur 5 jam

Saya : Pening kepala lah, tak cukup tidur lagi hari ni.

Mak : Tak cukup apanya. Orang cakap tidur elok 5 jam je.

Saya : Ha! Betul lah tu. Mana ana cukup tidur lagi. Ana tidur 5 jam siang, 5 jam malam.

Mak : Mengarut!


Begitulah dialog antara anak yang taat dan ibu yang penyayang. Oh! Emak saya selalu cakap. Orang dewasa tak boleh tidur lama-lama. Membazir sangat masa tu kalau di isi dengan tidur je. 

Emak saya juga pernah cakap, tidur lama-lama dan banyak-banyak nanti jadi gemuk. ye! Fakta itu saya setuju. Saya sangat gemuk sekarang.

Selama ni saya selalu sedar, apa yang mak saya cakap selalunya betul tapi tidur 5 jam? Alamak. Macam tak cukup je. Up sikit jadi 8 jam boleh tak? Kanak-kanak kan perlukan tidur yang cukup untuk membesar.

15 July 2012

Susah sangat ke nak berfikir?

EhemEhem. Saya di UIA sekarang! Yay! Itu berita gembira. hehehe. Masa study kau sibuk je kan nak balik rumah. Serakang dah habis kau sibuk-sibuk nak datang UIA lakkk. Manusia betul! 

Kisah sebenar, saya ada sebab datang uia, tapi taknak cerita dekat blog. Orang terdekat je tahu. Ceh ceh. Macam orang penting sangat je kannn. Tak ada apa yang sangat penting pun. Datang kerana ada sedikit hal dan sebab nak buat clearance. Yay!

Apa kena mengena dengan bebelan saya di atas dan tajuk? Agak-agak encik laaa kan. Mak pun tak tahuuuuu. hahaha. Tidakkkk! Tak perlu paham carutan saya. *fuhh selamat anak-anak kucing je baca blog saya*

Tajuk tu tengah marah dekat diri sendiri, suka je buat keputusan tanpa berfikir? Susah sangat ke nak berfikir sikit je pun. Hish! Aku menyesalkan sesuatu keputusan yang aku buat. Tapi dah jadi. Lain kali nak buat decision tree dulu baru kasi keputusan. Go Ana Go!

30 June 2012

Alhamdulillah

Alhamdulillah.
Akhirnya persoalan semua orang bila aku nak habis belajar dah terjawab. Habis juga degree aku. 

Masa aku lepas SPM, semua orang tanya "Lepas ni sambung mana?", Semua orang ni tak faham ke dengan fakta tunggu offer matriks ke UPU ke STAM ke STPM ke ? Tak perlu tanya sambung mana. Ada rezeki dapat aku pergi.

 Masa aku tengah belajar, semua orang tanya "Bila nak habis" "Kenapa Ana tak habis-habis", Semua orang ni tak faham ke dengan sistem, takkan lah aku 2 tahun masuk UIAM dah boleh dapat degree, logik apa aku belajar 6 tahun matriks uia campur degree aku. Tak payahlah tanya soalan yang sama setiap masa. 

Masa aku dah habis belajar (sekarang), Semua orang tanya "Sambung master ke?" "Dah cari kerja" "Kerja apa lepas ni" "Ambik ACCA pulak ke?", Semua orang ada perancangan mereka untuk aku. Susah betul. Agak-agak diorang ingat master dan ACCA tu benda senang kot. Degree aku habis pun sangat alhamdulillah. Soal keja, aku bukan tak cari, tapi belum rezeki lagi tu. Doa-doakan jelah ye.

Kesimpulan aku dapat, selagi korang tak rasa apa aku rasa korang takkan faham. So, langkah pertama aku nasihatkan korang daftar amek BACC kat UIAM. 

Semua orang di atas adalah "semua orang yang terlibat"

19 June 2012

Sikit je lagi.

Faham ke tidak apa coba aku sampaikan? Tak faham takpe. Saya di sini untuk memberikan sedikit penerangan tentang apa yang sikit je lagiiiiii. Nak tahu ke tidak? Nak tahu ke tidak? Mungkin Future Farhana nak tahuuuu. Perkara yang dibincangkan adalah.

Result Exam!

Nervous kali ni lain sikit. Ye lah. Sem lepas aku ambik subject sikit. Tiga-tiga kena baca lebih-lebih. Dan yang paling menervouskan aku, semuanya menentukan aku grad ke tidak. Doa-doa semuanya lulus dengan sangat cemerlang.

Oke dari aku melalut, baik aku sambung nervous!

10 June 2012

Kehidupan dah bermula ke?

Last saya post birthday saya, sekarang saya di sini menulis lagi sebagai seorang yang baru habis exam dan sedang menunggu result dengan penuh ke-nervous-an.

Sebelum itu, apa yang paling mencabar bila habis belajar adalah mengemas barang-barang yang super banyak! Ingat senang. Entah mana nak buang, entah mana nak simpan. 

Proses mengemas sy dimulakan dengan mengemas buku-buku dan kertas-kertas, ye saya manusia suka bawak kertas ke kelas dan membazir kertas, *maaf pokok*. Boleh nak dijadikan cerita, masa mengemas kertasatadi saya ter-tacing sorang-sorang. Setitik dua air mata keluar juga la. *malu*. Cerita terjadi bila saya mengemas kertas dan terjumpa serta terbaca 'YM' kami, kanak-kanak comel di dalam kelas sepanjang saya belajar di UIAM ni. Sambil membaca otak kacau saya, dia cakap "kau dah susah nak jumpa diorang dah". Mestilah saya tacing. Sedih oke. Kawan-kawan jika anda baca, tolong lah terharu. *gambar takda pulak YM kita tu, malu nak ambik, ada yang private. Ehem.

Then, selesai membuang sekotak besar bersama kotak-kotak kecil, serta kotak-kotak kasut. *ye memang kotak-kotak kasut* saya tak tahu kenapa banyak.

Saya meneruskan proses pengemasan dengan melipat baju kurung ke dalam beg. Mencabar! Saya baru sedar bahwasanya, saya ada sangat banyak baju kurung tetapi yang saya pakai hanyalah 3 atau 4 pasang sahaja. Pemalas. Saya memilih baju yang boleh dipakai tanpa digosok setiap kali hendak ke kelas.

Proses mengemas di teruskan dengan memasukkan semua pakaian ke dalam beg. Itu saya lagi tak faham. Beg tak muat dan tak cukup. Bagaimana pakaian boleh wujud di sini??? Bukan salah saya. 

Lupa nak ambik gambar beg sy yang super banyak, kotak lagi lah. Fuh! 3 kotak wa cakappppppp. tapik kotak buku satu je. hahaha. satu lagi kotak beg  dan kasut. Perempuan~~~~

Selesai mengemas, family sy datang ambik barang sy. Ikutkan rindu saya nak belik dengan mereka, tapi terpaksa bersabar kerana ada perjanjian nak mengeluarkan diri ebrsama kawan-kawan tersayang esok!

Alamak! Dah sedih nak kena tinggalkan UIAM. Saya sayang UIAM. Tak tipu!


25 May 2012

Hari Tua

Sambut birthday sendiri sorang-sorang depan laptop adalah yang terbaik!

13 April 2012

12 April 2012

Ini baru namanya makanan






Ceritanya panjang untuk mendapatkan burger ini dengan susah payah. Gambar je lah. Dah penat nak bercerita. Kesimpulannya, beli double + Cheese. Terbaik!  Sekian terima kasih!

11 April 2012

[IIUM] setiap hari exam

IIUM Online,
seorang sis ( first year, first sem mungkin ) bertanya,
Lebih kurang begini bunyinya,

"Kalau exam sehari ada 2 paper, pukul 9 pg dan pukul 3 nak complaint dekat mana ye?"

Aku baca dan berkata "pergggghhhhhh" sorang-sorang. Budak ni mesti tak tahu lagi keunikan UIAM. Itulah salah satu keunikan dan keajaiban uiam dalam menghasilkan pelajar-pelajar terbaik dunia ( kan dah macam ayat Majalah 3 dah aku ni). 

Masa, Ketika, Waktu, aku baca soalan tu aku rasa nak tulis panjang-panjang penjelasan tentang keunikan dan keajaiban IIUM. Kesian adik tu tak faham kot. Tapi, aku cuma menulis, "Exam sehari 2 paper itu perkara biasa", ye Alhamdulillah mendapat beberapa like dari yang bersetuju mungkin.

Wahai Sis yang bertanya,

Sila jangan complain tentang exam sehari 2 paper. Sesungguhnya itu adalah perkara biasa bukanlah sesuatu yang perlu dirisaukan kerana kami yang dah lama dan dah nak habis atau yang telah habis telah melalui semua itu dan kami berjaya di mana kami sekarang!
Bersyukurlah kerana hanya sehari 2 paper. Sebelum ini kami telah berpengalaman 5 paper dam masa 4 hari, tidak termasuk 2 paper hari ini dan satu paper pagi keesokkan harinya. Semua itu normal apabila anda adalah pelajar IIUM.

Di sini, saya ingin mengingatkan kepada sesiapa yang terbaca blog ini dan anda bakal menjadi student IIUM. Tolong bersedia dengan apa jua kemungkinan. Sekian, terima kasih.

::::: Jangan lupa baca ini ::::::
Saya tulis berdasarkan pengalaman. Cerita Uni lain saya tak tahu macam mana jadual examnya.

10 April 2012

Peminat setia


Nampak tak nampak apa yang aku cuba sampaikan? 

1) Aku tak pernah ada account CIMB

2) Gila rajin CIMB hantar email dekat aku. Siap guna CIMB.com.my lah CIMB Clicks lah.

3) Bila masa aku ada akaun MySpace?

4) Harvad Medical School pun berminat nak contac aku. Hot tak hot!

Ini siki sebab aku rajin delete, kalau tak pernah delete hari-hari dia hantar email yang sama. Gila!

21 March 2012

Blogger

Selalu terfikir sorang-sorang. Pernah pulak nak fikir beramai-ramaikan. Sambung, selalu je terfikir nak ada blog yang ramai orang baca, ini blog ni, aku rasa macam tak ada je orang baca. Tapi tujuan aku tulis blog ni mula-mula sebab macam menarik je tulis blog. Bila dah ada blog baru aku tahu, susah nak tulis blog. Tengok ar ayat aku dari atas sampai bawah ni sekarang ni, berterabur, selekeh, serabut. hahaha.

Tetapi sekarang aku sedar kenapa blog aku tak ada orang baca sebab kerana :
  1. Tak ada apa yang menarik berlaku dalam kehidupan seharian aku untuk menarik ditulis dan dibaca
  2. Aku tak ada result SPM yang tinggi atau CGPA yang gempak nak buat orang baca blog aku
  3. Aku tak ada pakaian warna-warni atau gambar cantik-cantik nak tarik minat orang baca blog aku
  4. Aku tak pandai nak menulis 
  5. Aku tak ada suara sedap nak upload video banyak-banyak
  6. Aku tak ada suami kacak dan anak yang comel nak diceritakan kisah mereka
  7. Aku tak ada camera mahal nak upload gambar
  8. Aku tak pergi melancong ke luar negara untuk diceritakan
  9. Aku tak pernah naik kapal terbang
  10. Aku tak pergi makan tempat-tempat mahal nak letak gambar makanan yang cantik dan mahal 
  11. Aku tak pergi kelas naik kereta
  12. Aku tak ada barang-barang comel di bilik
  13. Aku tak ada banyak buku nak review
  14. Aku tak ada kasut cantik
  15. Aku tak ada ramai peminat  dekat facebook
  16. Aku tak ada ramai follower di twitter
  17. Aku tak ada internet di bilik
  18. Aku tak ada haiwan peliharaan comel, hanya ada nyamuk yang banyak
Oke sekarang sebelum aku masuk perkara-perkara mengarut baik aku berhenti di sini! Yang perlu semua orang tahu, jika ada yang membaca. Ini blog aku! 

02 March 2012

cerita kedai kopi

cerita kedai kopi lah sangatkan, padahal duduk melepak di cafe sebab perlukan internet. Di bilik tak dapat internet. Ye wifi uia memang teruk! Hamek kau!

Bila duduk dekat cafe ni macam-macam cerita boleh dengar dari ceramah, gosip, business, korea, 'jeritan perempuan gedik' dan macam-macam lah. 

Yang aku buat. Duduk, mata tengok laptop, telinga dengar-dengar. kadang-kadang kelakar, kadang-kadang rasa nak menyampuk kasi tau kebenaran, kadang-kadang menyampah!

29 February 2012

29 Februari 2012

Fuh. Bukan senang nak jumpa 29 Februari 4 tahun sekali je tu.

Sekian terima kasih!

11 February 2012

Cerekarama TV3 : Ijam Non Yankee

#NW 

Cerekarama TV3 : Ijam Non Yankee

Lepak cafe sambil menonton cerekarama, terbaik! Biar apa orang kata, cerita melayu itu ini itu ini, yang aku tahu, cerita melayu dekat Cerekarama TV3 ni jarang mengecewakan aku. Perlawanan bola pun kalah. Cerekarama menang. 

Fuh! Aku tulis macamlah aku tengok sangat cerita ni. Biasalah tengok tv sambil online ditambah pulak tv agak jauh, so kurang fokus ye kawan-kawan. Tapi yang aku tahu, aku tengok cerita ni comel, Awal Ashaari sebagai Ijam mestilah tidak akan mengecewakan, ditambah pulak Neelofa sebagai Lin yang cantik. *suka hatilah aku nak cakap Neelofa cantik*

Aku nak cerita panjang-panjang, tapi sebab aku tengok cerita ni tak sepenuh jiwa dan fokus(plus sempat pergi berak), jadi aku batalkan. Takut sesat cerita aku nanti. Yaw!

Apa-apa pun cerekarama malam ni berjaya membuat saya gelak, sengih-sengih jeling tv. Comel!

10 February 2012

Gemuk!

Setiap kali cuti orang mesti tanya, "kau buat apa dekat rumah", macamlah lama sangat aku cuti. Tapi aku jawabkan juga. Menambah berat badan, membesarkan badan, serta menternak lemak. Oh! Mungkin dengan jawapan aku korang fikir aku malaskan. Duduk rumah goyang-goyang kaki nasik lemak sampai, ayam goreng sampai, air teh ais sampai. SALAH!

Sebenarnya aku jadi gemuk bukan kerana semua itu. Aku rajin. tolong mak buat kerja rumah. tolong masak. Tolong sapu sampah. Tolong cuci baju. Tapi......

1) Aku tolong cuci pakaian, tapi guna mesin basuh
2) Aku tolong masak, tapi guna dapur gas
3) Aku tolong buat sambal, tapi guna blender
4) Aku tolong tanak nasi, tapi guna rice cooker
5) Aku tolong sapu sampah, tapi guna vacuum

Tengok-tengok. Aku rajinkan. Tapi teknologi yang sangat banyak membantu telah menggemukkan aku! oh!!!!

04 January 2012

Single dan tak single!


Aku memang suka tengok orang atau semua orang macam aku? Kalau aku lah kan, suka je dengar je apa orang cakap, kalau orang suka sangat A, so berceritalah ikut situasi, takkan nak kutuk A tak beragakkan. Then, kalau orang dok kutuk-kutuk punya baik kisah C, takkan aku time tu jugaklah nak masuk cerita kisah C yang terbaik. Itu bikin gaduh ye kawan-kawan. Tapi kadang-kadang ada jugak jenis orang yang orang tengah topic D, kau tiba-tiba  cakap tentang M,N,O,P , yang itu memang tak lama lah kau berkawankan!

Oh! Setakat aku tahu, blog aku ni tak ada orang pun yang baca. So, boleh aku membebel lebih sikitkan kan kan. Kali ni, nak cakap dua jenis manusia yang memang selalu wujud di sekeliling aku dan mereka sentiasa ada.

(Idea asal : Bila tengok wall Ain dekat library, dan beliau menyuarakan sesuatu)

Situasi  1

Mesti korang selalukan tengok kawan-kawan yang confirm single dan bukan mensingle post or share sesuatu kat facebookkan. Contoh :
1.  Gambar :

2.  Status : “  Aku single, so kenapa?? Salah ke??”  ATAU “Sunyilah” ATAU “Single is blah blah blah blah”

Biasanya macam tulah aku baca, malas nak print screen, identity dirahsiakan, awww. Kalau korang apa respon korang bila baca semua tu? Setakat aku dengar (aku kan suka mendengar), dua jenis golongan yang membebel bukan yang mengkomen.

Golongan 1 (orang single yang belum nikah)

Aku pun single jugak, jom kahwin dengan aku. (Oke ni tipu)

Golongan 2 (orang couple-couple yang belum nikah)
“Asal perempuan/lelaki ni, suka sangat tulis macam tu. Aku benci gila orang tulis macam ni. Entah pape je. Perlulah kau nak bagitahu semua orang kau single kan” *sambil buat muka*

Aku malas nak tulis panjang-panjang, sebab kalau aku pun menyampah jugak dengan situasi macam ni. Tapi bila aku buat fikirang makcik-makcik positif, ‘biarlah, untung-untung ada orang mengorat dia jap lagi, ouch!’

Situasi 2
Mesti korang selalukan tengok kawan-kawan yang confirm couple (alah yang bubuh gambar dia rasa sweet sangat tu) post or share sesuatu kat facebookkan. Contoh :
1. 

2. Status : ‘(siyal, kena google pulak nak reka takpandai)'

Biasanya macam tulah aku baca, malas nak print screen, identiti dirahsiakan, awww. Kalau korang apa respon korang bila baca semua tu? Setakat aku dengar (aku kan suka mendengar), dua jenis golongan yang membebel bukan yang mengkomen.

Golongan 1 (orang single yang belum nikah)

“Ah. Rimas betul aku. Bukannye dah nikah pun, couple mak bapak pun tak tahu nak sweet2 sangat konon, sebulan lagi orang lain pulak dia ber’sayang2’”

Golongan 2 (orang couple-couple yang belum nikah)

“Sweetnya diorang ni”
“Romantik je  diorang ni kan,”

Aku malas nak tulis panjang-panjang, sebab kalau aku pun menyampah jugak dengan situasi macam ni. Tapi  aku tak boleh nak cakap apa, sebab aku pernah membebel pasai status or gambar yang sweet kata mereka ni. Beberapa orang kawan yang dari golongan couple yang belum nikah cakap kat aku, “Kau tak couple lagi kau tak tahu, kau tak faham”, dalam hati aku “perlu ek aku faham?”, luar aku cakap “sambung membebel”…

So, apa kata korang yang mungkin baca blog aku ni??
*korang tak kena korang tak paham,hahahah!*



 


01 January 2012

2012

Semua orang nak cerita tahun baru.

Aku?

Tahun baru? Hari baru? Tarikh baru?

Tanda?

Aku tua!

Sekian, terima kasih.

Sambung tengok tv dekat cafe.

Faizal Tahir tu!! Sambil jerit2. Faizal Tahir! Faizal Tahir!

*Oke, sangat suka dia*