Chun!

28 February 2010

Recreational Skill 26-28 feb..!!

Camping!!! yeah...sgt menarik..

baru pulang dgn sunok update blog!!

hahaha..
but now..

sgt mengantuk..

mls nk upload gambar..

cuma fikirkan tidur jer!!

24 February 2010

Saya Happy

kali neh aku happy !! hehehe...
Kenapa??
sebab akhirnye berjaya mencelebrate bufdeii si Farah Nadia !! yay!!

Setelah sekian lama akhirnye!
Akhernye!
Akhernye!

yay !! 
kami epi...
pic akan di upload jika rajin!! hehehe~

23 February 2010

Masa yang di tunggu2...

Sebenarnya masa yang paling tak suka..
buakn tunggu akad nikah..
bukan tunggu result...
bukan tunggu nk membuwang setelah sakit perut selama 3 jam di dalam bus yang sejuk..
tapi.....


PRE REG !!

masa ni lah semua budak2 IIUM akan kelihatan di mana2 tempat yang dapat internet yang laju!
masa ni lah semua org check email...online facebook...
dan tidak lupa...
update blog...

SO!!..

ALL THE BESH KAWAN2....!!!

19 February 2010

Marah Bila !!!

Sangat Marah Bila...
Compound datang melawat..
Tak Kira arr salah haku ke tak...
hish..
merosakkan mood je..

tapi compound kali neh mmg tak boleh nk di terima oleh akal ku...

Kejadian compound neh terjadi time haku tader kart bilik.
hangin woOoiii!!

Tersebutlah kisah bila seorang pompuan chun ke kelas Tax pukul 6.30ptg hingga 8 mlm..

Then hangin tak hnagin balik je bilik dua compound berlepak di atas meja study!
haish...

dua okayyy..DUA!!!

Unauthorized Kettle..~

dan 


Unauthorized Iron !!

weyyy tak-bersabarlah mereka neh.
satu sudah lah..
sama je electrical item gak..!!

yang paling hangin tuh mukan sbb compound yang dua..
yang lagi hangin next wik pre-reg!

mengong law haku takley nk pre-reg mmg haku mengamuk..

compoundlah haku next wik!!


18 February 2010

Ikhlas ke Bila ?

Ikhlas ke haku bila ?

haku gelak .."ha.ha.ha."..
tolong arr paham gelak tuh konpem tak ikhlas..
except ar..haku gelak guling.guling.
tambah ag gn tepuk.tepuk lantai.
nak lebey menarik ag.
minum air pas tuh gelak.gelak.
then sembur.sembur air tak sempat telan.
ha! camtuh baru ikhlas...
so jangan arr nk buat lawak yg tak lawak.
tolong ar haku terpaksa gelak.!

huh !
kadang2 terpikir gak pasai arr susah ngt nk paham haku yg sangat simple neh..
adeiii...weyy haku tamaw arr kecewakan owg wat lawak..
(ea ker?..cam salu je kecewakan org)
Tapi !!!
Kalu dah asyik bende yang sama di ulang2..
Kucing tengah makan biskut munchy's pon buhsan..
adoyyy...

So..
Di sini ingin saya tekankan kepada diri sendiri yang selalu bersikap suka ati aku je..
dan tidak lupa kepada siapa2 yang makan limau mandarin terasa manis nye..

Marilah...
Kita bersama2 mengubah diri ke arah lebih baik.

"Kurangkan Mengarut, Lebihkan Mencarut"

Eh.Eh.Eh.Eh...
salah2...

"Kurangkan Mengarut !"

lebihkan makan carrot..baik untuk mata...
senang nk mengintai!
(mengintai di atas adalah apabila anda di dalam dewan peperiksaan..
Mata yang elok sangat penting okayy! )

Aduh! HAKU MENGARUT LAGI...
Ana..! ko cakap orang  konon...
tah2 ko tuh yang menyebabkan orang lain tak ikhlas..

hmmm...
bila di fikir2kan,..
macam kena delete je post kali neh..

Kejadian GELAK TIDAK IKHLAS si atas telah memakan diri sendiri.

ok !

- FULLSTOP -

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:

:::: Gelak.Gelak.::::::

::::: Belajar untuk gelak dengan lebih IKHLAS :::::


17 February 2010

Pengalaman Yang Tidak Dapat Dilupakan...

Pada 13 Februari hingga 15 Februari yang lalu, saya dan keluarga  telah pergi ke Kelantan. Kami pergi ke sana dengan menaiki Toyota Unser milik abah.
(adeiii gila ah..lama tak buat esei dah tak pandai nk buat ayat lah)


ahh..ape yang penting??? **Kerjasama**
yang penting adalah...
aku pergi Kelantan.
Date : 13 Februari - 15 Februari
Transport : Kete Abah
Family : Abah, mak, Ana (aku), Amin, Ani, Amni, Amirah, Amirul
Tempat tinggal : Hari First (Juita ape tah Hotel..-hotel yg nk dah full abah tak smpt nk book-tak plan awal2-)\
Hari kedua ( Sutera Inn Prima -Penat taw egt nama hotel neh.. )
So as conclusion, kami 3 hari dua malam...hehehe..


malas nye nk taip..
mari bercerita guna gambar...

Subject penting Pemilik blog..hahaha...


 Subject penting bergambar di lobby..
Abah.. tgh nk check out kowt lau tak silap.

Amirul.Pengumpul 'P ........' berjaya -camner nk eja pamplet?-


Pergi Rantau Panjang...n jumpa Masjid yg sangat cantik...so bergambar dulu...
Tak tipu..masjid neh mmg santek..
Opps...tompang bergambar....-GEMOK-
okayyy..tedak cantik..BERBALIK KPD CERITA TD....

Suka tak..?? tak sudah..janji haku suka...

CHUN!!!
Lam kete sudah ke arah pulang..banyak ag pic tak ley nk upload..tedak chun!
Mari pulang...!!
oPpss...3 hari 2 Malam di akhiri dgn ini..

Alhamdulillah...
kami selamat pergi n pulang..
Terima Kasih kepada penganjur..
Abah n Mak..

InsyaALLAH...suatu hari nanti nk bawak diorang jalan2 but aku lak yang tanggung..


NOTA:NOTA:NOTA:NOTA

::::: Sayang Family :::::

12 February 2010

Suka..Suka..H.A.P.P.Y !

Alhamdulillah...
selama sampai ker rumah..

so emchek blog...
jOm bergumbira!!

11 February 2010

Bertindak chun setiap masa....

Hahahaha....
gelak.gelak kan diri sendiri..
guling.guling.gelak.
tambah ag gn tepuk.tepuk lantai.
hahahah..
gelak.gelak.
nak lebey menarik ag.
minum air pas tuh gelak.gelak.
then sembur.sembur air tak sempat telan.
hahahah..

Ana bertindak chun lam blog sendiri.seb bek.
tader ape nk post..
sudeyh buhsan gn facebook..

tapi ape yang penting..
Seronok menjadi kanak.kanak.



10 February 2010

Tiada Nota Emo...

Neutralkan Otak...
sudah tidak emo.
menjadi Ana yang chun semula..
hahaha...

mahap ler emchek blog..
walaupown anda tak akui but haku tetap chun...

hahahha...

Chun ke? Andalah menentukannya..hahaha...
Weyy ana stop mengarut...
Konpem Emchek Blog anggap haku seOrang yang annoying giloss..
Suka Ati arr..janji tak emo..!!

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:

:::: Kawal Chun ::::

09 February 2010

Bukan Kisah Biasa...

WARNING!!! PENULISAN INI SANGAT PANJANG!!

ape lagi lah si ana ni nak ngadu kart emchek blog…
haish…
ader jer…
“aduan rakyat”
yaeh! saya anak Malaysia
lebih tepat lagi…
Saya Anak Melayu…
Bangga Jadi org melayu…
Ana Stop…
Jangan bersifat Perkauman…

“Kekurangan Ajar Sangat ke Haku tadi..”
tbe2 ku bermonolog sendirian…
stop membengongkan diri..
BERHENTI!!

Hangin..hangin..Hangin…
Kekacauan…Ganggu Kehidupan haku jer…
cet…!!

Haku tataw arr haku yg tadapat mngawal EMOSI again..
or memang patot tindakan muna’sarawak’ haku itu..
haish..bermonolog sendirian ag…ceh..ceh..ayat macam apekah je..

Tibe2 haku menjadi rajin m’update anda emchek blog..
mahap yer…ade aduan lagi lah…
emchek blog berkata…

“ok..sila isi boring aduan yer…” (kalaulah)

Lebih Kurang Macam nil ah Borang nya…


Nama : Aku Chun
Umur : Masih 21 Tahun
Jantina : Semestinya Perempuan
Tempat Kejadian : Di KENMS berdekatan dgn Achik...
Masa : 11:30pg After Kelas DMC..
Tarikh : 09 Februari 2010

Detail tak..Detail tak…hehehe..suka2..
opsss shilapp…emosi..emosi…

Kejadian itu terjadi.Apabila Seorang Kanak-kanak chun turun dari tangga pulang dari kelas DMC.Seperti Biasa mencari Anak2 itik untuk berpulang bersama2 ke mahallah. Then, sewaktu sampai di bawah kelihatan Pah dan Ama di meja booth-tanpa-nama.Apabila dah namanye booth si kanak2 chun takkan mendekati.
“Jangan dekat.nnt ade bom..!” kanak2 chun bermonolog sendirian..

Setelah itu, kanak2 pergi mengikut Fatimah dari belakang ke Achik.nak print katanye.
Tibe2 si perempuan tua yang tak chun menegur si kanak2 chun.

Pompuan tua : Adik, tolong isikan ni kejap.
Kanak2 chun : Takpe lah kak.Nak cepat ni.(haish kacau lah..tp masih supan lagi)
Pompuan tua: taper kejap je.
kanak2 chun : ok lah. (giler tak ikhlas plus malas)

Kanak2 chun pown mengisilah ape yg patut.
Siap je isi..Si pompuan tua berkata pada kanak2 chun lagi.

Pompuan tua : Adik dah siap isi form kan. Skrg akak nk terangkan program kita.
( WTF !!! B*** nye akak..ko egt haku b’minat..salah org ah)
Kanak2 chun : Taper lah kak.Nak cepat ni. ( penipuan haku)
Pompuan tua : taper kite amek masa 5minit je.
Kanak2 chun :………………. ( O!(**(&&*& ) nasib baik masa tuh kart UIAM..okayy…

Setelah itu pompuan tua menerangkan dengan macam2. Kanak2 chun teruskan bermain enset yang tader org meset or kol. “OTAK KOSONG”..Pompuan tua telah mengganggu emosi kanak2 chun..Berhati-Hati..!!

Then..setiap 15saat sekali si kanak2 chun tgk jam.Akak neh bangan ke ape ade gak mood nk terangkan kart haku.Baik ar pegi cari Kanak Comot ke Kanak Nerd ke. Neh haku yang Chun juga…haish..

Emchek Blog..mst emchek blog tertanya2kan…
Kenapa Kanak2 chun macam sangat kurang supan bahasanye..
Ha ini kisah yang tak hangin..

Setelah Pompuan tua kata 5 minit.
5 minit sudah berakhir..
10 minit sudah berakhir..
15 minit sudah berakhir..
tak boleh jadi neh..
haku kena pegi.
bazir masa je.
haku takkan berminat program ko lah pompuan tua.

perkara pertama yang kanak2 chun marah adalah kerana lebih 5 minit.
perkara kedua adalah cara si pompuan tua terangkan sangat tidak friendly and kata senang dia memaksa!!

Sebelum meneruskan cerita di atas, Si Pompuan Tua sedang menerangkan tentang program belajar bahasa atau lebih khusus kepada English. Program yg di terangkan macam belajar sendiri guna buku.
Okayy..teruskan kepada cerita yang menarik…
Si kanak2 chun berkata..

Kanak2 chun : taper ah kak tak berminat.
Pompuan tua : Inilah.kalu adik tak berminat adik telah meletakkan level adik ke tahap yang bawah.taknak memajukan diri.kita orang…bla.bla.bla.bla…
 Ini saya Attachkan, bukti kononnye nk merendah2kan saya..


Pastuh die terang panjang lebar ag..nnt sy lukiskan ye..
kanak2 chun tuh dgn kurang ajar nye pndg pon tak.
AKU MARAH LAH BANGANG..!!
AKU DE PRESENTATION PTG NEH..!!
monolog.monolog.mwahahaha…

Kanak2 chun : taper ah kak.sy tak berminat.(smbil buat2 tgk jam)
Pompuan tua : masok kali neh dah dua kali sy dgr adik ckp tak berminat.bla.bla.bla……

Kanak2 chun : taper lah kak..ni kali ketiga sy ckp.tak beminat! Nantilah.
Pompuan Tua : Inilah org melayu kita..tak minat…nanti…fikir dulu..
 (akak..neh dah lebih..ko egt ko ckp mcm tuh aku nk join..giler ape belajar English smpai RM3000 satu set CD n wateva)

Kanak2 chun : Taperlah kak.saya orang melayu.dan saya tak berminat. Terima kasih.
Saya kena pergi sekarang( sbnrnye tym neh da habis haku speaking gn akak tuh)
Giler ape..dah pukul 12…Dah setengah jam ko bebel kart haku.Dah arr ko ckp pasai English Progran tp ko nk sebut “Fluent” pon salah. Bangang! haku dh marah.haku speaking gn akak tuh.ckp ape yang patot.

Cerita lebih kurang macam. dah pukul 12 n saya ade hal kena pergi skrg.Terima Kasih!
(sila translate..otak haku sdg melayu skrg) – ana mengong marah pegi ckp English…

Then, pompuan tua tuh bebel ag.apetah..yang haku taw dia paksa haku join.
Weyy..lau haku nk blaja English pon baik haku pegi  kls..blaja sndri mmg takkan
Baik tgk muvee omputih je..

Selepas selesai Drama Omputih dr kanak2 chun. Dia Pown pergi meninggalkan pompuan tua terpinga2 tanpa menoleh ke belakang sedikit pOwn…

kesah tidak tamat di situ.Kanak2 chun terus berjalan ke café untuk menunggu pah n ama..
Then di café..giler ape stgh jam n dkt sejam tunggu..lame giler lelaki2 tidak tua menerangkan kpd mereka..yg pntg I selamat.

Biler pah sampai kanak2 chun bercerita dgn segala hormatnye kekurang ajaran dilakukan.

“Sumpah haku tapenah kurang ajar gitu.Tpai kalu dah sampai Paksa haku mmg cari pasai arr wey.Sekali aku ckp taknak.taknak ah.ko nek lebey2 plak”

Kanak2 chun semangat bercerita n cerita n cerita..kutuk punya kutuk punya kutuk..upanya geng2 si pompuan tua or rakan sekerja dok meja blkg.
Abes satu geng kenal si kanak2 chun.Yea arr summer memandang je Kanak2 chun.
But kesah ape haku…haish…


Abes arr citer kart situ.
malas dah nk taip.
Mahap yer emchek blog.
Aduan panjang lah….

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:

::::: AKU TAKKAN MARAH TANPA SEBAB :::::

:::: Mahaplah Post Emosi 2kali seminggu ::::

Tuh belom cerita td ade pop quiz.
tp tamaw cerita kerana sebab presentation okayy!!

HATI KECIK...

Sepatut sebenarnye...Kecik Hati..
Tapi cam menarik je hati kecik..
nampak sangat ana tgh mengong..

EmcHek blog..
huk huk huk..
seb bek anda tak de hati n perasaan..
ko layan je lah ape haku nk tules yer emchek..
hehehe..

Sangat terkecik hati tibe2..
huk huk...

But..cam malas je nk tulis..
huhuhuh..
Nanti lau haku tulis prang salah paham lak.
cakap haku jeles ar ape lah.
aii susah nye jadi org single..
Kite single sbb nk single..
org dok bebel2 suh cari pkwe..adeii...
"Katakan Taknak!!"
mwahaha...
Haku NORMAL okayyy~~

haish Ana neh suke je lari tajuk..
malas nk berceritalah tue..
huhuhuh..
yang penting haku sangat kecik hati...
ek eh..hati neh mukan setakat kechik neh..
dah ancOS terus..



ehm..as conclusion haku kecik hati biler meset haku tak di reply.
but..
mukan haku kecik hati tak pasai2..
lau korang haku tataw arr kan..
or haku je yg emo..
but tader saper pOwn taw...
simpan sowg sudeyh..huwaaa~~

Alkisah tersebut lah kisah yang di kisah yang mengisahkan...
pagi2 mangon..meset ler seorang kawan..
meset pertama tak penting...
tym tuh 9.30pg..owh mybe die lam cLuz kOwt..
bapak arr segala 'husnuzzon' kepala otak haku neh..
huk huk huk..

owww..tamaw terOs kan bercerita kart emchik blog..
but..saket hati tak smpt nk citer kat manusia lagi...
sekurang2nye emchik blog setia je...

Berbalik kepada Topik kita sebentar tadi...
Siap2..maklum arr bila mangOn lewat mst arr nk  meset member..

" COP TEMPAT!! " 
bajet cam rajin je...tapi sebenarnya..
suruh cop tempat hujung belakang sekali...-fullstop!-

Mesetku tak di reply ag...dah lah tadi tak reply..
skrg pOwn tak..'husnuzzon' lagi..
ehm tader kedit kOwt.. sedeyy~~

Then haku pown berjalan2 sambil bersiar2 kerana ditinggalkan bas kerana mangon lewat..

Tiba-tiba...
sampai je kelas...
tgk 'dia' tgh pgg npon..
haku gn bangga tanpa pedulikan keadaan sekeliling...
(kunonnye...but yg sebenarnya...tidak begitu)

"weyh..sampai ati kau tak reply meset haku" huk huk..
"sedeynye hatiku...." -huk huk huk-

"BEREMOSI SEBENTAR"

Then..dia ckp..die egt haku ade kelas gn before neh..
so die dah reply kart mmber ag sowg..
n egt dah kasi mmber tuh kasi taw haku..
okayy paham?? tak paham sudah..jnji haku paham...

Hmm..haku pown ckp cLuz tader arr cancel...

Di saat ketika itulah haku sangat sedey n kecik hati..

Sampai ati dia..
Setakat reply meset haku satu or dua meset tuh...2 sen je pown..
lau nk kate dia tader kedit..
24jam kayy (sbnrnye entah) yg pntg sepanjang lam kls ok men meset wiv u-noe-who...
huk huk..

biarlah owg nk ckp haku emosii tak tentu pasai or haku nk amek kira sangat..
but...weyy...terasa arr gak..meset haku yg satu sen satu  neh pown tak nk reply..
siap reply kart mmber suh ckp skali..
ape salah nye reply je meset haku...
tak rugi pown..
bukan suh banjer haku pizza+nasigorengkampung+keksecretrecipe+sushi...

Yea arr..taw ler haku neh mukan owg penting lam idop dia..
setakat kawan bese yang tak luar biasa..
but ape salahnye reply..
'agak2 dah bape kali haku tanye soklan tuh'
itu membuktikan..haku sangat kecik hati..
ho ho ho..

haku taw..
lau ckp kart owg..
cerita kisah neh kart owg..
mst owg ckp..
haku macam2 sat g..
so mahap ler emchik blog yer..hee~

but penekanan yg harus kita beri di sini adalah..
"KECIK NYE HATIKU"

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:


:::: HAKU TAW HAKU TAK PENTING ::::

:::: YANG PENTING ::::
::::: HAKU BAHAGIA DGN HIDUP HAKU :::::
Muka haku bahagia gn kehidupan haku..
BAHAGIA SANGAT NEH..
mhwahaha..



08 February 2010

Terlewat...

aiii Ana ape nk jadi neh salu je lewat update blog.
nanti lupa..lepas tu tak sempat nk ingat.haish...

last week,
ceit macam ape je..
Apa2 je lah janji blog ni aku punye.

Macam jadi n malas nk taip.
so abaikan aje.
tak perlu nk ingat.

Buat ape di kenang ape dah jadi.hahaha.

seriOs je..tapi yg sebenarnya..
Hidup haku mmg tak ade ape yg special.hahaha.

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA

:::: Hanya Menjadi Diri Sendiri..SALAH KE?? :::::

05 February 2010

Teringin

Sesekali kurasa teringin..hahaha..

Siyes..terasa nk update ini blog but...

Nk kena study Company Law...

SO......

bertabahlah ANA....!!!

04 February 2010

Menulis sebentar...

Manyak bende nk di tulis kart blog neh..
but yg pntg ... skrg ....

nk tulis pasai neh je...


KELAS MALAYSIAN TAXATION
4 FEBRUARI 2010
6-30 ptg sampai 8:00 mlm...
Then sir Karnal Singh ckp stop solat..
smbung 8:30 mlm smapai 10:mlm...
MANTAP...!!

Keesokkan harinyer..
MIDTERM TAX PAGI!!!!!

03 February 2010

Slah ke haku nk emo...

EMO sekejap...
haish...
egt kowg je ley nk emo..
haku juge pandai arr..
but wat per haku nk emo2..
cari jalan owg benci haku je...
so bek arr haku emo gn incik blog neh..

mahap laa ea...
~~

02 February 2010

Bermula....

kehidupan BZ bermula semula..
adeiii...
dah ler cuti seminggu jer..
UIA neh tak memberi peluang utk kanak2 bermanja bersama kuarga ah...

adeii...
hari yg penat...
1 feb..mmg hari wilayah...
haku pOwn ponteng cLuz gn bangga nye...
mahap ler cLuz n lecturer ku..

kenapa haku pOnteng...???
1) sepatutnye nkbeli ticket pd hari ahd..
but
2) Abah ckp nk anta
but
3) tbe2 aunty kuasa dua from Keyel dtg ke qwntn

mereka bercuti dan maw pulang pd ari ahad..
so adakah abah akan menghantar ku ...

semestinye tedak..
ku juga tamaw ssh kan abah..

jadi.so.so.so..
ku pulang pada ri isnn = hari wilayah..yay!

3 cLuz ku terponteng gn sengaja..

owww..

biler ku pulang pd ptg nye.

-setelah berpusing ke jerantut dr qwntn utk anta wan kesayangan ke rumah makngah kerana mahu tinggal di sana ( perjalanan sangat panjang )-

baru ku tersedar..
sesungguhnya...

JUMAAT : MIDTERM MALAYSIAN TAX
SABTU : MIDTERM COMPANY LAW

aduhhh...

yeah..mari berusaha menghapal tax kawan2.
Law juga..
yeah!!

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:\

::::: Doakan ku berjaya abs stadi :::::
::::: Doakan result ku yang cemerlang :::::