Chun!

26 January 2011

Sengaja

Bila awak tak ada depan mata, macam-macam saya nak cerita. Tapi Bila awak ada depan mata, saya dah lupa nak tulis apa. Oh My Blog!
 Sekarang sejak kehidupan saya melakukan perkara hampir sama setiap hari, saya dah jarang update awak encik blog. Oh! Sangat susah oke hidup tanpa internet. cheewaahh!! *padahal kalau internet utk main fb n blog wat pe kan kan kan*

Tengoklah sekarang skill menulis blog pon dah kena gilap balik, dah habis berhabuk dah. huk huk huk. sedih nye hatiku~~~~~huuuuu~~~

Kenapa tiba-tiba aku rasa aku menulis sangat gedik! Oh maaf encik blog saya tak ada apa nak tulis lah sebenarnye,huhuhu. 

Nak tahu tak. Nak tak? nak? nak ke? nakkkk? hahaha. *mengong*

Sangat bosan bila :
  1. Mula menulis blog merapu.
  2. Mula membuat status Facebook yang bukan-bukan.
  3. Mula menghantar mesej kosong.
  4. Mula melompat sorang2.
  5. Mula menggolekkan diri guling2 atas katil bunyik2.
  6. Mula melakukan benda yang sama hari2.
Adakah anda melalui keadaan di atas atau saya seorang sahaja ye? Kadang-kadang senua itu di sengajakan atau tidak dapat dielakkan. OH! 

23 January 2011

Khurafat | Kerja | Dinner | Tiket Bas

Khurafat | Kerja | Dinner | Tiket Bas

"Siapa nampak persamaan empat perkara di atas sila angkat tangan?"

 Oke. Oke. Siapa yang angkat tangan tadi. Apa jawapan nye? hehehe. Mungkin jawapan anda betul tapi jawapan yang tepat adalah semua kejadian di atas terjadi pada minggu lepas. Itu sahaja. Terima Kasih kepada yang menjawab soalan dalam hati ye.

 Oh~ Sedihnye sekarang jarang dah boleh update encik blog ni. Saya tak ada internet! Siyan encik blog berhabuk2. Maaf tau~

Cerita minggu lepas |

Isnin :  Kerja. Kerja. Kerja. oh! Sesiapa tolong faham. Kerja memenatkan. 

Selasa : Kerja. Kerja.Kerja. oh! ada yang faham. Ia mmg penat. hehehe. Bosan lak org baca blog aku lau tulis gini setiap hari kan kan.

Rabu :  Mssih lagi dgn kerja. dan ia memenatkan. hahaha. Best tak baca blog aku?

Khamis : Hari ini agak menarik. Saya bangun awal dan tidak dapat tidur semula. OH lupa! hari ni cuti thaipusam! Saya suka cuti. Saya text kawan saya pagi2 ajak kuar tengok khurafat. Dia ckp ok. saya keluar. *simple tak aku cerita* Nak tau ke cerita khurafat cam mane?  Cerita dia begini begitu macam ni macam tu. hehehe. 
Khurafat :
  1.  Cerita agak menarik
  2. Boleh ditonton
  3. Hantu dari setiap sudut
  4. Mak cik cleaner mmg terbaek! Seram dowh!*hahaha*
  5. Hospital yang tak suka pasang lampu. *asyik gelap je*
  6. Hero ilmu hitam. *dia penyebab rupanye*
  7. Liyana Jasmay! *saya suka awak* 
Jumaat : Saya bangun awal dari biasa. Saya jalan ke bus stop awal. Saya nampak bus. 7.05 pg bus dah lalu! oh! Ape bus ni. Saya tunggu dan tunggu dan tunggu. 7.45 pg baru bus lalu. Terima Kasih kepada Rapid KL T231, Anda memang terbaik! Kerana anda saya lambat ke tempat kerja! Kerana anda saya selalu kena naik cab! Boleh saya tau Bila wktu sebenar anda? Bila schedule yang betul? Nama kemudahan awam. Tapi saya rasa anda kadang2 sangat menyusahkan. Boleh saya buat aduan tak?

Cerita Jumaat sedikit panjang | Petang tepat jam 5.30 tiba2 mak cik saya call ajak teman dia g dinner. Sya akata on je sambil lari2 kejar bus T203. Then saya pergi tmpt makcik saya. Saya pergi dinner dgn pakai bj kerja tak sempat mandi oke! oh saya selekeh!

Sabtu : Saya pergi lunch dgn mkck saya. Saya pergi beli ticket bas nak balik CNY! Saya balik hostel dan tidur.

Ahad : Saya update blog skrg.

Kesimpulan :  Saya banyak sakit hati minggu ini. Saya kena belajar bersabar.*oke tk ada kena mengena*


14 January 2011

Practical Training [week entah]

Akhirnye (gila ke ape muncul awal2 ayat da cakap pasai akhir) ...  oke .. mula cerita nye begini.. chewaahh!! dia dah mula dah..hehehe..adoyhh.. huh! Ape aku merepek neh. habis hilang idea nk tulis ape. tadi dah bersemangat mat kilau dah aku nk menulis tiba2 oh! hilang! hilang! hilang!

Boleh tak jika nak cerita cam ni. Aku di office sekarang. Aku sedang practical. Aku dah mahir dah guna excel. Aku sangat sejuk. Aku lebih suka belajar walaupun office aku best. Aku suka buat audit sebab audit menarik. Aku sekarang malas online sebab aku tak rajin. Aku nak broadband tapi adik aku tengah nak guna. Aku nak beli sndiri tapi tak ada orang nk bayar bulan2. oh!

Agak-agak enciklah. Jika saya tulis macam kat atas di setiap entry, ada ke orang nk baca blog ini ye. Oke. Aku bajet kalau aku tulis chun sangat ada ke orang nk baca. ape lah ana! Stop jadikan mat jenin sebagai idola ye!

Kesimpulan yang kita dapat dari ape yang saya tulis di atas adalah. Walaupon seseronok manapon tempat practical tapi pada saya saya lebih suka study!

08 January 2011

Seoul Garden!

Cakap betul tak tipu tempat ni sangat best ok! Sila ke sana. Saya sangat suka! ye! Memang harga agak mahal tapi berbaloi2. Tak percaya? Sila ke Seoul Garden

Upload gambar. Alamak. Nanti ye. Dah compile kite upload! betul!

Okayy saya tau lama tak update blog. Saya tak ada tenet skrg. Saya juga tensi tapi dah nasib. huhuhu. susah nak cerita macam2...