Chun!

09 February 2010

Bukan Kisah Biasa...

WARNING!!! PENULISAN INI SANGAT PANJANG!!

ape lagi lah si ana ni nak ngadu kart emchek blog…
haish…
ader jer…
“aduan rakyat”
yaeh! saya anak Malaysia
lebih tepat lagi…
Saya Anak Melayu…
Bangga Jadi org melayu…
Ana Stop…
Jangan bersifat Perkauman…

“Kekurangan Ajar Sangat ke Haku tadi..”
tbe2 ku bermonolog sendirian…
stop membengongkan diri..
BERHENTI!!

Hangin..hangin..Hangin…
Kekacauan…Ganggu Kehidupan haku jer…
cet…!!

Haku tataw arr haku yg tadapat mngawal EMOSI again..
or memang patot tindakan muna’sarawak’ haku itu..
haish..bermonolog sendirian ag…ceh..ceh..ayat macam apekah je..

Tibe2 haku menjadi rajin m’update anda emchek blog..
mahap yer…ade aduan lagi lah…
emchek blog berkata…

“ok..sila isi boring aduan yer…” (kalaulah)

Lebih Kurang Macam nil ah Borang nya…


Nama : Aku Chun
Umur : Masih 21 Tahun
Jantina : Semestinya Perempuan
Tempat Kejadian : Di KENMS berdekatan dgn Achik...
Masa : 11:30pg After Kelas DMC..
Tarikh : 09 Februari 2010

Detail tak..Detail tak…hehehe..suka2..
opsss shilapp…emosi..emosi…

Kejadian itu terjadi.Apabila Seorang Kanak-kanak chun turun dari tangga pulang dari kelas DMC.Seperti Biasa mencari Anak2 itik untuk berpulang bersama2 ke mahallah. Then, sewaktu sampai di bawah kelihatan Pah dan Ama di meja booth-tanpa-nama.Apabila dah namanye booth si kanak2 chun takkan mendekati.
“Jangan dekat.nnt ade bom..!” kanak2 chun bermonolog sendirian..

Setelah itu, kanak2 pergi mengikut Fatimah dari belakang ke Achik.nak print katanye.
Tibe2 si perempuan tua yang tak chun menegur si kanak2 chun.

Pompuan tua : Adik, tolong isikan ni kejap.
Kanak2 chun : Takpe lah kak.Nak cepat ni.(haish kacau lah..tp masih supan lagi)
Pompuan tua: taper kejap je.
kanak2 chun : ok lah. (giler tak ikhlas plus malas)

Kanak2 chun pown mengisilah ape yg patut.
Siap je isi..Si pompuan tua berkata pada kanak2 chun lagi.

Pompuan tua : Adik dah siap isi form kan. Skrg akak nk terangkan program kita.
( WTF !!! B*** nye akak..ko egt haku b’minat..salah org ah)
Kanak2 chun : Taper lah kak.Nak cepat ni. ( penipuan haku)
Pompuan tua : taper kite amek masa 5minit je.
Kanak2 chun :………………. ( O!(**(&&*& ) nasib baik masa tuh kart UIAM..okayy…

Setelah itu pompuan tua menerangkan dengan macam2. Kanak2 chun teruskan bermain enset yang tader org meset or kol. “OTAK KOSONG”..Pompuan tua telah mengganggu emosi kanak2 chun..Berhati-Hati..!!

Then..setiap 15saat sekali si kanak2 chun tgk jam.Akak neh bangan ke ape ade gak mood nk terangkan kart haku.Baik ar pegi cari Kanak Comot ke Kanak Nerd ke. Neh haku yang Chun juga…haish..

Emchek Blog..mst emchek blog tertanya2kan…
Kenapa Kanak2 chun macam sangat kurang supan bahasanye..
Ha ini kisah yang tak hangin..

Setelah Pompuan tua kata 5 minit.
5 minit sudah berakhir..
10 minit sudah berakhir..
15 minit sudah berakhir..
tak boleh jadi neh..
haku kena pegi.
bazir masa je.
haku takkan berminat program ko lah pompuan tua.

perkara pertama yang kanak2 chun marah adalah kerana lebih 5 minit.
perkara kedua adalah cara si pompuan tua terangkan sangat tidak friendly and kata senang dia memaksa!!

Sebelum meneruskan cerita di atas, Si Pompuan Tua sedang menerangkan tentang program belajar bahasa atau lebih khusus kepada English. Program yg di terangkan macam belajar sendiri guna buku.
Okayy..teruskan kepada cerita yang menarik…
Si kanak2 chun berkata..

Kanak2 chun : taper ah kak tak berminat.
Pompuan tua : Inilah.kalu adik tak berminat adik telah meletakkan level adik ke tahap yang bawah.taknak memajukan diri.kita orang…bla.bla.bla.bla…
 Ini saya Attachkan, bukti kononnye nk merendah2kan saya..


Pastuh die terang panjang lebar ag..nnt sy lukiskan ye..
kanak2 chun tuh dgn kurang ajar nye pndg pon tak.
AKU MARAH LAH BANGANG..!!
AKU DE PRESENTATION PTG NEH..!!
monolog.monolog.mwahahaha…

Kanak2 chun : taper ah kak.sy tak berminat.(smbil buat2 tgk jam)
Pompuan tua : masok kali neh dah dua kali sy dgr adik ckp tak berminat.bla.bla.bla……

Kanak2 chun : taper lah kak..ni kali ketiga sy ckp.tak beminat! Nantilah.
Pompuan Tua : Inilah org melayu kita..tak minat…nanti…fikir dulu..
 (akak..neh dah lebih..ko egt ko ckp mcm tuh aku nk join..giler ape belajar English smpai RM3000 satu set CD n wateva)

Kanak2 chun : Taperlah kak.saya orang melayu.dan saya tak berminat. Terima kasih.
Saya kena pergi sekarang( sbnrnye tym neh da habis haku speaking gn akak tuh)
Giler ape..dah pukul 12…Dah setengah jam ko bebel kart haku.Dah arr ko ckp pasai English Progran tp ko nk sebut “Fluent” pon salah. Bangang! haku dh marah.haku speaking gn akak tuh.ckp ape yang patot.

Cerita lebih kurang macam. dah pukul 12 n saya ade hal kena pergi skrg.Terima Kasih!
(sila translate..otak haku sdg melayu skrg) – ana mengong marah pegi ckp English…

Then, pompuan tua tuh bebel ag.apetah..yang haku taw dia paksa haku join.
Weyy..lau haku nk blaja English pon baik haku pegi  kls..blaja sndri mmg takkan
Baik tgk muvee omputih je..

Selepas selesai Drama Omputih dr kanak2 chun. Dia Pown pergi meninggalkan pompuan tua terpinga2 tanpa menoleh ke belakang sedikit pOwn…

kesah tidak tamat di situ.Kanak2 chun terus berjalan ke café untuk menunggu pah n ama..
Then di café..giler ape stgh jam n dkt sejam tunggu..lame giler lelaki2 tidak tua menerangkan kpd mereka..yg pntg I selamat.

Biler pah sampai kanak2 chun bercerita dgn segala hormatnye kekurang ajaran dilakukan.

“Sumpah haku tapenah kurang ajar gitu.Tpai kalu dah sampai Paksa haku mmg cari pasai arr wey.Sekali aku ckp taknak.taknak ah.ko nek lebey2 plak”

Kanak2 chun semangat bercerita n cerita n cerita..kutuk punya kutuk punya kutuk..upanya geng2 si pompuan tua or rakan sekerja dok meja blkg.
Abes satu geng kenal si kanak2 chun.Yea arr summer memandang je Kanak2 chun.
But kesah ape haku…haish…


Abes arr citer kart situ.
malas dah nk taip.
Mahap yer emchek blog.
Aduan panjang lah….

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:

::::: AKU TAKKAN MARAH TANPA SEBAB :::::

:::: Mahaplah Post Emosi 2kali seminggu ::::

Tuh belom cerita td ade pop quiz.
tp tamaw cerita kerana sebab presentation okayy!!

3 comments:

zayaniibrahim said...

huhu~
biasa ah tu ana...
diorang tue spesis x phm bahasa..
tp kes ko agk menarik...
sbb diorg x phm bahasa p suh blaja bahasa..hehe

aku yang menulis said...

hahhaa..ko taw taper..lay promoter nk promote je taper..
neh nk paksa2 mmg dah lebey arr wey..
mmg salh org ah..hahhaa...
haku pown rase di patot gne sndiri arr poduct ke program ke wateva arr bende tuh~

AwenD said...

tahap kesadian pencheritaan..5 bintang...erk..sekian..