Chun!

28 June 2010

Balas mesej dan jawab panggilan | Tanpa sedar

krohh..krohh..krohh..
tett..tett..tett.tett..
1 message received |
message : salam, pergi jogging jom!
aku : nfwujh8ryha...
Krohh..krohh..krohh..

Pernah tak situasi di atas jadi kt siapa-siapa lagi selain aku? hahaha.. Gila ah. Pernah ar beberapa kali terjadi kat aku, mereply meset tanpa sedar.  Meset masuk aku sedar, aku reply aku tak sedar. hahaha. Gila ah. Aku tengah tidur berdengkur baik punya tiba-tiba meset masuk. Aku yang termasuk dalam golongan mudah tersedar pon bangun baca. Tapi hanyalah angan-angan untuk tunggu aku reply meset. Aku sambung dengkur aku taip meset. So inilah yang jadi. hahaha. two thumbs up! hehehe.

Eleh..eleh..aku tahu bukan tak pernah tapi malu nak ngaku kan.kan kan.hehehe..banyak gak ar situasi bila aku atau orang-orang tertentu mereply meset atau menjawab panggilan tanpa sedar. bengang atau lawak? hahaha..

SITUASI 1 

Mesej : Kau tengah tidur ke?
Aku : yup. Jangang kacau.

Dalam keadaan di atas aku tgh separa sedar.So normal ag aku reply.

SITUASI 2

Mesej : Ana kau tgh wat per?
Aku  : Nape?
Mesej : Bosan.

Aku dalam hati. Bangang! Seminggu aku taknak reply mesej kau. 

SITUASI 3

Mesej : Kau dah abes study..

Aku. Sorry ar kawan. Aku tengah tidur. Aku tak nak reply. Study nnt aku pikir esok. Mesej kau esok jugak aku pikir nak reply ke tak. hahaha..

SITUASI 4

013******* calling ...

Aku. Tekan silence. Sambung tidur! Terbaik.

SITUASI 5

013****** calling..

Aku. Kau lagi tak paham ke aku tengah tidur. Nanti aku call ar semula mintak maaf aku tidur tak sedar. Tekan end call. Then silent hp. krohh.krohh..

SITUASI 6

013******* calling..

Aku. End called. Off hp. krohh. krohh..

SITUASI 7

013****** calling

Bukan aku. 

Jawab call. Tapi "krooh..krooh..............."

Aku. Bazir kredit aku bengong! hahaha..

3hari 4 malam aku taknak call kau dah!

SITUASI 8 

Mesej : Oii..kau pakai selipar ape pegi kelas esok?

Aku : yehaofajf na

Aku. Anggap je ar aku dah tidur. gila ape nk tau selipa r aku. Aku kaki ayam esok. nak join ke? hahaha..


Baiklah. Ini antara situasi-situasi aku.hahaha.Gila ah.Aku memang terkenal dengan malas nak jawab call.So kepada sesiap yang rasa2 nak call aku. Kira aku tak sedar je lah korang call ye kalau aku tak jawab tuh.hahaha..Ampun kawan2..

:NOTA:NOTA:NOTA:NOTA

::::: Mana hanphone aku ye?? :::::

19 comments:

Azie said...

Smela kite... tp bab kol 2 ok cket kot... bab mcj ni yg pling sy malas...! mlas nak bls mcj 2 blik... hahaha... lantak ko cne mcj!

impian cinta said...

hikhik~
cam sama je..
reply mesej n jawab kol diluar sedar. nasib la sape yg kene tue.

ganggu mimpi indah je.

:)

Katak Gomok Sulie said...

hahaha.....klu aku tdo lg xhinggat dunia..tambah2 kat umah aku coverage xbagus..

kk said...

aku suke buat bodo je bila dapat call or sms.bua silent.pernah dulu, balas msg kat member tengah layan tido, tapi tangan menaip

balas, mhfghmani

member aku cakap aku tengah stim sebab ade perkataan mani kat situ.hampeh

Aku Chun said...

Azie : hahaha..abaikan je meset..terbaek arr..

impian cinta : hahaha..setuju..mimpi indah ku!!

Sulie : senang kau ye..

kk : hahaha..after neh kau jgn reply dah..hahaha..

rATu kEBaYA said...

krohh..krohh..krohh..

tett..tett..tett.tett..

1 message received |

message : salam, pergi jogging jom!

aku : nfwujh8ryha...

Krohh..krohh..krohh..

part ni memang selalu berlaku kat akak.. huhuhu

Aku Chun said...

hahaha..selalu juga dapat mest cam tuh..hehehe..

sHi Ma said...

shima pun penah alami situasi sama.. hahaha.. mmg kelakar, xsedar lgsg, smpai member ckp dia masuk bg hp n ambik balik hp dia, tp shima tetp xsedar.. kelakar bila ingat balik...

Aku Chun said...

haahha..neh case serius neh..hehehe..
ape2 pon mmg lawakkan..

echah mashuri said...

haha...kite serupa..huk9
tp bls msg smbil tdo xpenah lak..
huhu

echah mashuri said...
This comment has been removed by the author.
the Jackal said...

memang kuat tido dia neh..~

farysa said...

i mesti sedar klo org msj time tdo sbb fon sbla je
tp xpnh plak smpai bls
hehe

kema said...

kema pn pnah bls msg smbil tdo..hahaha~lawak btol ble bce blik msg sendri kt send item...

Hasrol Nizam said...

selalu buat yg silent fon tu..pastru sedar2, 10 miskol..haha

[z@ck] said...

pernah jadi..
worst is..taip msg tapi tak tekan send..tgn masih pgg hp.

hahaha

Aku Chun said...

ecah mahsuri : hehehe..sama je kte..

Jackal ; tidur tuh kan hobi..mana boleh tinggal..hehehe..

Farysa : hahaha..itulah..kena try balas tu..hehehe..

kema : gelak je sorang2..hahaha..

hasrol Nizam : hahaha..10 tuh..terbaek!!

Zack : hahaha..tidur hp di tangan arr neh ek..selalu gak terbuat tuh..hehehe..

the Jackal said...

bleh jadik hobi plak tido tuh kan??

hahaha...orait!!

gudluck bebeh~

Aku Chun said...

hahaha..perbuatan kan..hobi juga..nnt cikgu tanye jwab hobi tidur mmg terkesima arr cikgu tuh..hahaha..