Chun!

29 June 2010

Perkataan 'TAPI'

Semua orang suka cakap tapi. Tapi itulah tapi inilah. Nak nampak omputih sikit kau cakap but. Ape yang penting maknanya tetap tapi.

Aku perasan sangat orang suka cakap tapi termasuk ar aku. Ada je tapi. Kalau dah beralasan banyak bagai. Sudah la. Kalu nak cakap nak. Kalau malas cakap malas neh nak bertapi-tapi. Apelah aku ni.

Situasi 1

A : oii B. Camner cerita Lagenda Budak Setan tadi? oke tak?

B : ehmm..Oke lah kot tapi....

A : tapi??

Ha! Kau tengok. Ada je kan tapi nye. hahaha.. aku perasan aku selalu cakap cam tuh kalau orang tanye tentang movie. Aku nak cakap best tak lah best sgt, nak cakap tak best karang aku takut bukan taste aku. So word tapi gak jadi mangsa keadaan. Dah nasib kau tapi..agagaga..

Situasi 2

A : Tapi B kan. Aku rasa putih lagi comelah.

B : Ape  kau tapi-tapi. Tajuk utama ape?

Neh kes adik aku. Entah ape yang dia pikir dalam otak. Tiba-tiba dia memulakan dialog dengan tapi. Aku pon memang hantam sajalah jawab. Tapi *alamak* case mula ayat dengan tapi neh memang lawak. Ye lah. Kau pikir  lam otak . Then kau luahkan tapi ape-ape..hahaha..

Situasi 3

A : Awak, awak sudi tak nak join saya makan nasi ayam kampung sebelah esok?

B : Saya sudi tapi...mak saya ajak makan nasi itik besok..

Kalau tapi yang neh selalu digunakan pada keadaan yang betul. Oke lah tuh kan. 


Hahaha.. Sejak aku duduk kt umah neh rajin lak aku mengkaji orang cakap. Tpai seronok tau observe orang. Lawak Kelakar aku suka.. ooyeah!!

:NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:
::::: Tapi aku  tapi :::::

5 comments:

si[jari] telunjuk said...

awak...saya ngantuk tapi..mata saya takmo tutup..erk,ade ke camtuh?? hehe



~~saya mmg suke gak ckap TAPIII

Aku Chun said...

hahaha..tapi anda diterima..cakap tapi memang menarik..hehehe~~

Khairunnisa' said...

Haha, saya rasa semua orang ada masalah yang sama, including me. Cop, perlu ke ia dikategorikan sebagai masalah? :P

kahak cair said...

aaaaa~~~~~ nice nice... cun ah

Aku Chun said...

Khairunnisa' : hahaha..masalah ke? ehmm boleh lah kot..hehehe..
Kahak cair : chun! yeah!