Chun!

03 June 2010

Nasib Baik Aku Sabar !

ALHAMDULILLAH dah jumpa pon..sekarang aku tau memang sabar tu ade hikmahnya..Tadi baru jumpa satu problem..haii memang hanginlah..Dalam kelas dua jam satu benda pon tak dengar..otak ingat nak kena cari bende tuh..hati sakit..otak serabut..tapi entah napa aku doklah pujuk ati neh..sabar ana sabar..huhuhu..

Balik je bilik kelam-kabut aku mencari..tapi kecewa tak jumpa..aduhh..dok pikir solution ape patut aku wat...nak makan pon dah tak lapar..huhuhu..tp kerana dah beli lunch aku pon makan arr dulu..then sambung proses pencarian..

cari punya cari punya cari selepas makan..aku hampir ke arah putus asa..gila kot nak cari..ya ALLAH..selama neh aku simpan semuanya..tapi entah kenapa  kali ni aku tersepahkan mungkin terabaikan..kau betul2 menguji kesabaranku..Ya ALLAH..

Dalam keadaan putus asa..aku rasa aku dah terbuang sewaktu aku kemas2..mungkin aku tak perasan..aku pon cari dalam box yang agak mustahil aku letak di situ..belek punya belek..satu-satu aklu belek dgn penuh kesabaran..YAALLAH...miracle!! ALHAMDULILLAH..aku jumpa!!

oh! bila aku jumpa baru aku tau..Allah tak pernah menguji makhluknya dengan sesuatu yang kita tak mampu..neh hanya sikit..alhamdulillah aku sabar..huhuhu...eh.eh.eh..aku lupa...sebenarnya ape yang aku cari...

jeng..jeng..jeng...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|

\/

Slip Aku bayar saman last sem.

Inilah benda yang aku cari yang hampir menggugat kesabaran..RM50 okayy..banyak what..??



*********************


Baiklah aku tahu kepada sesiapa yang baca neh mungkin tertanya-tanya kenapa aku kecoh sangat nak cari aku nye slip tiba-tiba. Oh~sebelum itu..warning part ni mungkin akan di selitkan dengan symbols seperti %%$#!^# .. jadi pemahaman bagi symbols sangat penting. Kepada kanak atas umur abaikan ape yang tak patut okayy..terima kasih..

Ha..mari sini semua dekat2 ada berita suam-suam kuku nak cerita neh..Persoalan di sini "Kenapa Ana Kecoh Mencari Slip bayaran Saman Last Sem" untuk yang tak tahu cerita sila rujuk di sini..

Sebab aku mencari saman slip adalah..

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
\/

Ini keluar bila nak check result.


Ape Ana neh mencari kerja tiba2 nak tengok result tengah sem..Kerana sesuatu sebab aku tiba2 tergerak hati nak tengok result dan tiba2 mende neh keluar...aii hangin baiii hangin...

Mana aku tak hangin lau ikot kan hati aku nak carut je kat opis aminah..nasib baik lepas aku check neh aku kena pergi kelas kalau tak memang haku angin weyh...

Ye arr weyy gila tak gila..Okay..Kalau ikutkan aku di saman pada bulan februari dan notice pasal setelkan saman di tampal di notis board pada bulan may sewaktu short sem. Aku appeal pada bulan mac dan aku pula telah membayar saman aku pada awal bulan april selepas berakhirnya final year exam aku iaitu sebelum aku pulang ke rumah. Dan seperti mana anda tahu sekarang bulan june aku try check result tak boleh..wtf!! giler wat keje camner!! ampeh!!

yang aku hangin tuh patut lah last sem aku nak check result okayy je..rupa2 mereka yang ^*&%*& tak key in lagi aku punya saman. mmg wt keje cam *&&$*@ je!..

Sekarang aku nak cerita waktu aku pergi bayar saman di bulan april..Aku pergi bayar dengan bangga tanpa segan silu nye..Then naik legal unit..huh! nebes mak tau~~aku neh tak cukup dress code kot..ahahha..Then naik2..aku pon serah arr slip bayaran dan lain2 tuh..tiba2..

Akak legal unit : Dik saman tak key in lagi neh. saman ape ni?

Aku : oh ye ke..saman mahallah..dah tuh camner ye?

Akak tuh pon tanye2 kawan2 seangkatan dan.....

Akak legal unit : ehmm..takper adik tinggal je slip dengan saman kt sini..Nanti kitorang key in kan..

Aku : oh ye?..ehmm..ok terima kasih...

Daripada dialog di atas dah nampak..aku seperti menyerahkan diri aku di saman...siap bayar sebelum key in okayy..sakit..malu pon satu..


*******************


Cerita bila sem ni pulak..Tiba2 aku terbaca notice di notice board..

Those student...(aku translatekan boleh ssh lak nak susun ayat skema dalam kedaan sekarang)...Kepada student yang kena saman last sem..Anda di kehendaki menyelesaikan saman anda. jika tidak anda tak boleh check result nanti..
Mula-mula aku tak kisah semua tuh..sebab akak tuh cakap nanti akan di setelkan..then bila aku check result tak boleh..itu yang hangin tuh..

First aku marah, Mahallah Aminah nye office yang sememangnya &^^&%$%$ sejak dari aku hidup di sini..huhuhu.. Gile ape..saman bulan februari tetapi bulan may or june baru nak key in..woii!! kau buat ape kt opis tuh! mengumpat!! mmg haish &*^$%%#^...sakit woo sakit..

Second aku marah, akak legal unit tuh cakap nak key in kan..huhuhuh...

Third aku marah, giler kot lau aku nak kena bayar semula..kalau satu saman tak ape neh dua woo..satu lagi kesakitan melampau..huhuhu...


**********************


So sekarang, masalah tak setel lagi..aku dah malas nak jalan ke legal unit. Esok aku nak kena pergi sana pagi2. Dah lah esok whole day aku buzy.. aduh.. sabar sabar...

Nantikan kemunculan aku..Berjaya atau tidak aku nak print slip exam !! doakan!~~



2 comments:

✿nenek moden✿ said...

fuh!!penat baca..mau sakit hati dibuatnyee...
dorunk tu la..lalai..

Aku Chun said...

huhuhu..itulah sbbnye..ayat pon berterabur..hahaha..