Chun!

24 June 2010

Malaysia kah aku?

Gila ah. Gila. Gila. Aku bangun tidur (waktu dirahsiakan) aku on je tv aku tgk citer indonesia. okayy aku tukar punya tukar. tak ada yang menarik. *rumahku tiada astro*..Okayy. Aku off aku pergi cari makanan atau lappy. Oh sebab2 aku selalu online.

Beberapa jam kemudian, aku on lagi TV berharap dengan penuh harapan ada cerita menarik. Alamak cerita Indonesia lagi. Meneruskan dengan aktiviti menukar siaran. oh masih bosan. pergi mencari makanan, memasak, menemani internet. okayy selesai.

Beberapa rapa apa apa berapa kemudian, okayy on Tv lagi.. Baiklah! Sekarang aku sudah give up. masih cerita Indonesia lagi. Gila Gila. Okay aku nak tengok je ape jadi. jangan tegur. Abaikan aku. *aku sorang di rumah*..walalala..

Gilak ah..Ciri-ciri yang aku perasan Kebanyakan cerota Indonesia :

Tajuk Cerita : Kebiasaannya Nama heroin, Jarang2 hero..atau tajuk yang panjang..


Jalan Cerita : Kebiasaannya, 2 Heroin, de 2 0r 4 hero. 1 mesti kaya 1 mesti miskin. Pernindasan. kekejaman. tertukar masa kecik dan sebagainya.


Baiklah..aku bukan kutuk cerita Indonesia mahupun mengcomment..tapi aku rasa lambakan cerita Indonesia di stesyen TV tempatan neh yang aku marah. Cuba lah balance kan cerita Indonesia dengan Cerita Tempatan. Kononnye menyokong industri perfileman Malaysia..hehehe..

Ampun..Ampun..Aku dah cam ahli politik tingkap belakang rumah dekat dapur je.hahaha..tapi itulah aku nye luahan..cheewaahh..

NOTA:NOTA:NOTA:NOTA:

::::: Kadang-kadang aku pon suka cerita Indonesia :::::

5 comments:

the Jackal said...

citer indon bukan start petang ke??

hmm~ kebiasaannya cenggitu lah..waktu pagi selalunya program TV tempatan..

lepas tengahari baru la citer indon..

kalo macam tue anda bangun tido pada...

err...alamak!!

hehehe..~

Aku Chun said...

eh.pagi ade lah citer indon gak..pukul bape tah tv bape dulu de tertukar lau tak silap ah..

the Jackal said...

oh..dulu dah jadik sekarang eh..

la..la..la..la..~

Aku Chun said...

hahaha..dulu apekah? sekarang apekah..alamak..

the Jackal said...

amalak!!