Chun!

23 October 2010

Kenapa tak ada BF ek?

Orang : Nape kau tak ada bf ek?
Chun  : Nape kau ada gf?
Orang : Saja nk berkasih sayang.
Chun  : tak cukup kasih syg ke? family abai ek?
Orang : cukup. nape?
Chun  : sbb cari kasih syg lagi. 
Orang : ...................
Chun  : hahaha.
Orang : Asal gelak? Sbb sj suka ada gf. Cam seronok.
Chun  : Sebab kukuh? Itu je.
Orang : Sebab dia best, oke, baik.
Chun  : tengah best, tengah oke, tengah baik. If tengah gaduh?
Orang : asal kau lak tanye aku. Aku tanye kau. Asal tak ada bf?
Chun  : Sbb org kaya semua dah ada gf. 
Orang : Hampeh.
Chun  : Kukuh ape.

Dialog aku dengan orang-orang. Aduh. Tahu tak aku bosan bila orang tanye nape tak ada bf. Perlu ke ada bf? Pelik ke tak ada bf? 

setakat ini, Aku boleh je hidup tak ada bf. Kalau ada pon bukan bf tuh boleh bagi aku makan nasi pon. Mak bapak aku gak kasi duit kt aku.

setakat ini, Aku boleh je shopping tak ada bf. Kalau ada bf pon boleh ke dia kasi  aku bag LV ke coach ke, nk jugak aku ber bf neh. Aku mintak duit gn mak bapak aku nak beli bag lg senang.

setakat ini, Aku boleh je berbahagia tanpa bf. So, perlu ke bf bf neh? Nak kata aku bosan? Ada bf lom tentu tak bosan. Nak kata aku lonely. Cet tak pon. Bahagia je aku. Hidup aku macam2 boleh buat.

Best sgt ke ada bf? kalau dok nak kuar pon tanye bf, nk mkn pon tanye bf, nk  lepak gn mmber pon tanye bf. Ape best ke tuh? Aku nk kuar pon parents tak kisah, nak makan..telan aje, nak lepak..jom! Kan senang idup aku gn cara aku. Tengok org2 berbf neh sumer nye nak kena tanye. tak paham aku. Bukan suami pon. If suami, terpaksa ar kan dgr sbb suami. Kalau bf, apa specialnye? Sama je dgn kawan2, tak ada lebih tak ada kurang bukan ada ikatan yg halal pon. Best ke?!

Macam emo je kan. Bukan sengaja nak emo. Bosan ar. Bila orang tanye. Nape tak ada bf? Aku tanye balik napa ad bf. Satu je jawapan kau? hek eleh. Kalau kau dpt list 100 sebab ada nak gak aku cari bf skrg. hahaha. Gila kot. Bila orang tanye. Ada bf? Dgn bangga lebih aku jawab. Tak. Orang mesti cakap. Takkan tak ada. Weyh mengong. Kau tanye aku, kau tak caya jawapan aku. Buduss tol. 

Weyh. Cam sunok lak buat entry gini pagi2 neh. hahaha. Serious ar. Aku gelak je. T'ingat manusia2 yg tak boleh hidup tanpa bf. Sumpah kelakar. 

Oke. Oke. Dah malas nak cakap lebih. Nanti ape lak orang ckp if ada yang baca neh. Akhir kata. Siapa nak jadi bf aku? Tak perlu interview. mwahaha. *konpem takkan ada aftr baca bebelan aku neh* hahaha..

16 comments:

molmolla said...

kahkahkah~
aku dah buat entry apa bestnya couple dan single.
jawapannya sama je weh.. single lg best :D

izuan said...

jangan cari bf.. cari bakal suami ya. (bila tiba masanya).

K I E R A said...

HAHA, msti mcm bengang jea bila org tanya byk byk kali en.

Rilek, tp kalao tk tahan sgt, tanye jea,
"Apehal, nak jd bf aku?"

Pastu listkan sume benda yg u nak.
Memang lepas tu diorg sume tutup mulut -.-

ceritasekupang said...

^_^
sedih2...zaman sekarang ni semakin ramai yang kurang kasih sayang...hehe...

Miss Annaz said...

erti kasih sayang tu luas...

klu nk ber bf ala..bila ada jodoh nanti dpt la..

jangan risau, masa akan tiba..
cpt ngan lambat jer...

usaha tangga kejayaan..

Alia said...

friendship most precious..hehehe

aku chun said...

Achu : aku dah baca entry kau. setuju!
Izuan : alamak. bakal suami. nnt2 lah.
kiera : hahaha. tau tape. mls nk lyn.
cerita : siyan mereka.
Miss ; tak pernah risau. tak pernah pikir.
Alia : setuju!

suziesanji said...

best ada bf sebab ada extra person yang take care pasal me.

single atau couple tu mana best depends kat diri masing-masing.

~eZmALiZa~ said...

single is simple..couple is trouble..haha..

p/s:ezma pandai cakap org.tp sndiri pon same.. :))))))))))) hahaha..

fariehan ibrahim said...

kalu dgn famili pom,
de jgak mase nye yg xbest kn,its means xsefhmn,
huuhu
its depends lar sbnr nye, :)
but say YES to nikah!
hahaa *ttibe! ;PP

AiN Z said...

saya tak de BF sbb leceh...

Tomato Gurl's Life said...

ciktom single now...n happy :)

f_aRa_aINa989 said...

depends pada org..tp xde bf kurang maksiat..=)

kerangRebus said...

ade bf pon leh bosan..xde bf pon leh bosan...xde beza pon...ade or takde tak menjamin ape2..yg i tau, xde kawan, memang confirm BOSAN gile! :)

Said Saiful Fazli said...

hye.. salam singgah!

ctkay said...

anaaa tape .tade bf is nothing la.means ko blum jumpa soulmate kau weyh!!!nnt ade insyaallah