Chun!

21 July 2010

Kenapa kena buat pilihan..

Ingat lagi masa sekolah dulu, kaunselor pernah cakap. "Hidup ni sentiasa ada dua atau lebih pilihan. Antara ya atau tidak, betul atau salah, nak atau taknak. Kita cuma disuruh pilih dan buat keputusan. Tiada istilah atas pagar atau tak tahu." Sekarang inilah yang aku tengah dok rasa, tengah dok fikir. "Nak tamak terima dua-dua atau pulih satu je?"

Gila! Ha ambik kau.Dah macam nak kahwin je ayat aku. Situasi aku sekarang sebenarnya bermula apabila .......

Ingat tak aku pernah cerita pasal sem baru, baiklah kalau tak ingat pendeknya aku malas nak cerita otak tengah serabut.huhuhu. Cerita sekarang adalah dulu aku apply nk add manual satu subject tapi sehingga waktu add/drop selesai aku tetap tak dapat subject tuh. So aku give up dan berserah jelah. Aku add subject lain. Tapi tiba-tiba malam tadi aku check confirmation slip aku, aku dapat subject tuh baru di add. Jadi keadaan aku sekarang adalah aku patut teruskan sem ni dengan 7 subjects yang aku rasa berat atau aku drop satu subject dan hanya ambik 6 subjects?? 

Masalah aku lagi, aku tak tau nk drop apa? Aku sayanglah pulak nk drop satu lagi subject aku tu. Jadi. Tolong! Tolong! Tolong! 

3 comments:

wanie said...

kalo wani, mungkin truskan sj 7 sbjek tu..hehe..redah sj :) ckupkan kredit/unit kan..nnt sem dpn xde dah nk beban kredit/unit :)

Aku Chun said...

huhuhu..mula2 ingatkan nk stay dgn tujuh..tapi pikirkan kemalasan dengan subject membaca yang banyak so dah wat keputusan nk drop satu. doakan ini yang terbaik!

khalidahmacambaguss~O_o said...

apa kata wat solat istikharah...insyallah, pilihan Allah itu lebih berkat...;)