Chun!

20 August 2010

Kerja Bijak!

Masih aku ingat. chewaahh. intro nak kalut melalut je aku neh. Aku ingat lagi masa mula-mula masuk asrama masa form 1. Mak pesan "Ana locker kunci selalu, jangan lupa kunci..." dan macam2 lagi. Tapi aku nk highlight kan kt sini pasai "Ana kunci locker selalu"

Salah satu dari pesanan mak aku masa aku first time masuk asrama. Aku pon kunci lah locker selalu. Pergi mandi aku kunci, aku tidur aku kunci, aku pergi cuci baju aku kunci, aku pergi makan aku kunci, aku tutp locker aku kunci, aku pergi kelas opkos lah aku kunci. Maklumlah masa tuh anak yang baik ikut je ckp mak n abah. Alhamdulillah tader barang2 yg hilang atau mungkin aku tader barang berharga orang nak curi pon. hahaha.

Lepas tuh start je masuk form 2. Aku dah mls nak kunci locker dah. Actually bermula dari pertengahan tahun form 1 aku dah mula malas nak kunci. Leceh! If aku hilang kan kunci lagi leceh kan. hmm..

Sampailah sekarang bila aku dah masuk u. lagilah aku tak pernah kunci locker sampai satu masa tiba-tiba........okayy tak menarik. Sampai ar aku de laptop sndiri, aku terpaksa pergi ke shop untuk membeli mangga kunci nak kunci locker. Okayy aku bersemangat kan! m aklumlah laptop baru. hahaha.

Tapi sekarang. Aku juga masih mengunci locker tetapi....
Jangan tiru aksi ini di rumah
Cara aku lain dari yang lain. Kuncilah locker anda dan tinggalkan kunci di situ. Opss. Mak abah! Ampun ana selalu terlupa. 

7 comments:

encHIx laNDax said...

hahha~~serupa x payah~~haha

nabilah abd rahman said...

hehe..bijak sangat-sanagt..

:: m!3yr4h_nAnEA :: said...

cara yg mmg btl2 bijak..
hee....
:)

kata hati bukan kata mulut said...

haha kelakar

Aku Chun said...

enchix landax : payah jugak hahaha.
nabilah: saya memang bijak! bijak bijak..
m!3yr4h : mari tiru cara bijak neh..
kata hati bukan kata mulut : sila gelak :P

HaNTwO said...

hahaha sertandet la....memula je tu...last2 kunci dah mane mangga ntah mane...

aku chun said...

hahaha..encik hantwo sy sgt setuju.betul2..biasalah mangga kan kena jaga baik2..hehehe..