Chun!

18 August 2010

Pertolongan diperlukan..

Uh! Ah! Uh! Penatnye aku nak menaip. Maklumlah akukan orang berpuasa. Okayy itu bukan alasan. Astaghfirullah. Ana! Sila berubah! Behave dear. Cheewaahh!!

Aku tak tau lah nape sekarang aku susah sangat nak update encik blog. Nak kata aku neh tak online. Aku selalu online. Nak kata aku malas. Taklah malas sebab bila aku dah start menaip aku takkan stop. Tapi kenapa ye? Tolong solvekan masalah ini ye. (10 Marks) hahaha.

Mungkin aku tengah banyak masalah kot. Tapi ape masalah aku. Perlu ke aku listkan. Jadi siapa2 tolonglah carikan solution jugak ye. Hehehe.

  1. Patutke aku balik rumah dis weekend? Next week ada quiz.
  2. Patutke aku mintak duit? Aku dah jatuh miskin harta, kaya budi bahasa ni.
  3. Aku selalu lupa nak call mak aku. Camne nak solve. Mak kau buzy tak boleh call ikut suka je.
  4. Aku sakit hati. Patut aku lupakan atau patut aku war-warkan.
  5. Aku marah. Patut aku sabar atau mengumpat? Oaky ini tak relevat. Abaikan.
  6. Aku rindu rumah. Patutke aku balik untuk peluk rumah. Oh Rumah.
  7. Aku banyak movie yang belum tengok. Sould aku terus tengok atau aku kena study.
  8. Aku tengah fikir. Nak makan apa berbuka puasa nanti?
  9. Aku nak tali pengakap. Malan ini ada kelas. Nak beli kat mana? Siapa ada?
  10. Aku malas pergi kelas. Tapi aku student.

Aku listkan sepuluh masalah terbesar aku sekarang. Tolong lah aku solvekan. Yang paling penting no 9. Tolong. Sekian terima kasih. \(^^)/


8 comments:

Pinky Pixie said...

uikss,, tali pngakap tu yg mane ye yunk.. huhu

Aku Chun said...

entah tali kaler putih yg guna time camping tuh.huhuhu.

Anak Perak said...

owh tali pengakap.ni ade kat umah ni.haha..
alo pakai jer tali guni :p

nabilah abd rahman said...

1:balik je..study kat umah...
2:mintak je kat parent..nnt kebuluran pulak
3:buat reminder tentang tu
4:lupakan..tak pun g je tumbuk orang tu...
5:jangan mengumpat..berdosa..rugi je
6:balik..nnt asyik teringat je
7:tengok sikit2..slow2...
8:pergi je bazar..kompem banyak benda yang boleh di makan
9:tak tau...
10:ponteng je..hehehe

hentakbelipat said...

banyak bena masalah tu..kalau ie la balik event ad quiz..hehe

- F i D - said...

cadangan utk masalah2 nih:

1.kalo rasa takleh stdy kat umah..study kaw2 sblm balik umah..tp balik tetap balik
2.mintak dgn cara berhemah..parents mana nak tgk anak dia kelaparan kn?
3.set reminder kat hp pd waktu2 yg mak tak bz
4.tak perlu nk bgtau org..just bersabar
5.dh tau tak relevan so tanak bg jawapan nnt tak relevan gak :p
6.jawapan sperti no 1..balik tetap balik
7.study tuh study gak..tgk movie lain hal :D
8.set dlm kepala nk mkn satu benda je then gi beli..jgn tgk benda2 lain
9.tali pengakap ada jual kat kedai pengakap..negeri lain tatau..kalo melaka ada jual kat bee loon
10.tuh perkara normal..tp kena gak gi kelas :D

noor afzan said...

entahlah..

Aku Chun said...

Anak Perak : alah kart rumah ada gak adik nye tp umah jauh..huhuhu..
Nabilah : thanx for the solution. dah kol mak dah before bukak puasa smlm. oh rindu!
hentak berlipat : yup! semestinya balik.
Fid : jauhnye melaka nak cari tali pengakap. huhuhu..
noor afzan : hahaha. senang nye soloution.